Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
15 januari 2012

'Gelovigen hebben elkaar nodig'

"Ik kan af en toe iemand die intuïtief gelooft, heel goed gebruiken", zegt Reinier Sonneveld in Denkstof. "Zo iemand die tegen mij zegt: ‘Wat doe je nou moeilijk? Kan mij het schelen dat ik het niet logisch kan beredeneren. Waarom zou God in jouw hoofd moeten passen?’

Misschien komt hij eens naar mij toe en zegt: ‘Ik twijfel, want ik voel God niet meer…’ Dan kan ik weer zeggen: ‘Maar God is veel méér dan je gevoel!'

Zo merk ik dat gelovigen elkaar nodig hebben. Net zoals een lichaam. Iedereen heeft zijn eigen karakter, en dat is je kracht, maar ook je beperking."


Deze Denkstof aflevering downloaden?


Bijbelteksten:
- ‘De kerk is een lichaam’ – 1 Korintiërs 12: 4-30

Doorpraten:
- Waarom ga jij wel/niet naar een kerk?
- Als de kerk een lichaam is, op welk lichaamsdeel lijk jij dan het meest?
- Wat heb jij van anderen over God geleerd?
- Wat kun jij anderen over God vertellen?

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden