Ga naar submenu Ga naar zoekveld

14-jarige Amy pleegt zelfmoord na jarenlange pesterijen

5 september 2018 · Leestijd 3 min

Toen Amy ‘Dolly’ Everett 6 jaar oud was, werd ze model van de Australische Akubra-hoeden. Haar gezicht werd door het hele land verspreid. Helaas kwam het met een hoge prijs die niemand zou moeten betalen: op 14-jarige leeftijd pleegt Amy zelfmoord…

afbeelding

Amy werd slachtoffer van heftige pesterijen. De beledigingen werden via het internet steeds heftiger. In een paar jaar tijd zagen haar ouders hun dochter veranderen. Van een vrolijk klein meisje in een angstige tiener die nauwelijks durft te spreken met anderen. Volgens haar moeder Kate werd Amy vaak ‘slet’ genoemd. “Ik weet niet of 12-jarigen überhaupt weten wat dat betekent, ik hoop het in ieder geval niet”, vertelde ze aan News.au.

“Ik vertelde haar altijd: ‘Het komt goed. Iedereen wil erbij horen en ze pikken er gewoon iemand uit. Probeer niet ook zo gemeen te worden'.”

Facebookbericht over de zelfmoord van Amy

Haar vader, Tick Everett, vertelde dat zijn dochter wilde ontsnappen aan de wereld. Een paar dagen na haar zelfmoord schreef hij een lang, emotioneel bericht over Amy’s leven op Facebook. Hij bedankte mensen voor hun steun, maar gebruikte ook de mogelijkheid om de mensen die zijn dochter zover kregen toe te spreken:

“Deze week was een voorbeeld voor hoe social media gebruikt zou moeten worden, maar ook een voorbeeld voor hoe het niet zou moeten. Als we andere, belangrijke levens kunnen afhelpen van dit soort verwoestende beslissingen, dan zal Amy’s leven niet voor niets zijn geweest”, schrijft hij. “Als toevallig de mensen dit lezen die dachten dat ze grappig waren en zichzelf superieur vonden tijdens het pesten: kom alsjeblieft naar de uitvaart en wees getuige van de complete ramp die je hebt aangericht.”

Het bedrijf van de Akruba hoeden, zegt in een statement dat ze ‘geschokt’ zijn. Ze steunen de familie van Amy in het verspreiden van de boodschap dat pesten gestopt moet worden. De familie Everett heeft een fonds gecreeerd, genaamd Dolly’s Dream en daarmee willen ze stichtingen steunen die tegen pesten optreden. Supermooi!

Beeld: Dolly's Dream

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡