Ga naar submenu Ga naar zoekveld

11-jarig genie: “Ik wil bewijzen dat God bestaat”

24 juli 2018 · Leestijd 2 min

Hij is nog maar 11 jaar en nu al klaar met zijn middelbare school: de genie William Maillis. Zijn doel? Astrofysicus worden en bewijzen dat God bestaat. Wat een held!

Afgelopen zaterdag ontving hij zijn diploma van het St. Petersburg College in Florida William heeft twee jaar over zijn middelbare school gedaan, wat wel laat zien hoe slim hij is. “Ik wil bewijzen dat God bestaat door middel van de wetenschap – zodat de wereld het weet”, zegt hij tegen de Tampa Bay Times.

Hogere macht

Williams redenering is dat atheïsme en sommige delen van de wetenschap net zo goed op geloof gebaseerd is als religie. Hij suggereert dat het logischer is dat een hogere macht het universum heeft geschapen dan een random gebeurtenis.

“Wetenschap en religie verschillen niet van elkaar”, zegt de 11-jarige genie. “Wetenschap is gewoon een gereedschap om de wereld te verklaren. De wetenschap weerlegt God niet.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Williams is de zoon van een priester. Toen hij zeven maanden was sprak hij al in complete zinnen en hij leerde rekenen op 2-jarige leeftijd. Toen hij 5 jaar was, hadden zijn ouders wel door dat hun kind een genie is. “Iedereen heeft talenten van God gekregen”, zegt William zelf. “Ik heb het talent van kennis, wetenschap en geschiedenis.”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡