Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10x dingen die je kunt doen tegen een winterdip!

28 oktober 2022 · Leestijd 3 min

De winter moet nog beginnen, maar met de klok die een uur teruggaat, komt het toch weer dichtbij. Volgens onderzoek van Radar heeft 1 op de 3 mensen wel eens last van een winterdip. Heb jij hier ook (wel eens) last van? Dit is wat je kunt doen!

1. Lekker bewegen

Het liefst ook in de buitenlucht, maar binnen is ook goed! Je hoeft ook niet per sé te sporten, gewoon een wandelingetje in het park is ook al genoeg.

2. Vitamines slikken

Vooral aan Vitamine D hebben veel mensen een tekort in de winter. Daardoor kun je je sneller vermoeid gaan voelen of weinig energie hebben. Geen slecht idee om daar dus wat van bij te slikken!

3. Wake-up light

Dit is een wekker die minder agressief is dan jouw piepende en trillende mobiel. De wekker heeft namelijk een lamp die langzaam steeds wat feller wordt. De lamp is zoals een zonsopgang en je wordt dus op een natuurlijke manier wakker.

4. Leuke dingen doen

Spreek bijvoorbeeld af met vrienden of ga een dagje er tussenuit. Dat zorgt voor meer positiviteit!

5. Praat erover met vrienden

Aangezien zo veel mensen last hebben van een winterdip, zijn er vast meer mensen in jouw omgeving die ermee te maken krijgen. Wie weet hebben zij nog goede tips voor jou!

6. Neem tijd voor jezelf

Voel je vooral niet schuldig als je een keer een dagje niks doet. We hebben allemaal wel eens een mindere dag!

7. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Zo herinner je jezelf aan de dingen die goed gaan. Dat helpt om positief te blijven!

8. Blijf BEAM volgen

Door de verhalen die wij plaatsen, proberen we licht te verspreiden en hoop te geven. Hopelijk kunnen we jou daar ook mee inspireren!

9. Daglicht opzoeken

Doordat de dagen korter zijn in de winter, maak je meer melatonine (het slaaphormoon) aan. Hierdoor ben je slaperiger. Zorg dus dat er veel licht is om je heen, al is het maar door de lampen aan te zetten!

10. Lichttherapie

Als je in het donker weggaat en thuiskomt, kan het lastig zijn om het licht op te zoeken. Wanneer je een dip hebt die ook nog eens lang aanhoudt, kan lichttherapie helpen. Je gaat dan in het licht zitten van een speciale lamp. Het licht zorgt ervoor dat je minder moe bent. Deze therapie kun je krijgen via de huisarts, of je kunt zelf een lamp online kopen. 

“Zodra het oktober wordt, ga ik me anders voelen”

Lees ook over:

“Zodra het oktober wordt, ga ik me anders voelen”

Geschreven door

Sophie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡