Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 dingen die je altijd hoort als je uit een giga-gezin komt

19 september 2016 · Leestijd 3 min

Je komt uit een groot gezin en elke keer als het ter sprake komt stellen mensen allerlei vragen. En dan begin je weer braaf op te dreunen hoe ze heten, hou oud ze zijn (dit is altijd gokken geblazen, want het verandert ieder jaar), wanneer ze jarig zijn, hou oud je ouders zijn en hoeveel er nog thuis wonen. Maar na dat jij je riedeltje gedaan hebt, is de nieuwsgierige gezinsdetective nog niet tevreden. Hij stelt vragen. Nog veel meer vragen. Dit onderstaande lijstje komt aardig overeen met wat je altijd hoort als je uit een groot gezin komt.

1. ”Wisten je ouders niet wat een condoom was of zo?”

Nee man! Een condoom? Kom je nu mee. Je had ze zoveel kunnen besparen. Ik denk niet echt dat ze het wisten. 2. ”Kun je al de namen van je broers en zussen onthouden? ”
Ja, dat gaat helemaal prima. Tot nu toe heb ik geen dementie en jij kunt toch ook de namen van al je klasgenoten onthouden? 3. ”Zijn jullie allemaal van dezelfde vader en moeder?”
Volgens de laatste check: absoluut! 4. ”Zo, dan hebben ze wel flink euh je weet wel, door euh gevreeën.”
Ik denk (of ik hoop vooral) dat jouw ouders wel ietsje vaker seks gehad hebben dan dat mijn ouders kinderen hebben. 5. Je 14-jarige-klasgenoot in de tweede klas: ”KONIJNEN!”
Bedankt voor deze uiterst intelligent geformuleerde vergelijking. Ik kan mij voorstellen dat deze complexe situatie door jouw onvolgroeide puberbreintje enkel maar te visualiseren is met dieren. Aangezien jouw enige leefwereld naast deze school de kinderboerderij is. Het is goed. Pak maar even je momentje.

We zijn met 12 kinderen begonnen. Er zijn nu nog maar 7 over...

6. ”Oooh wat erg voor je moeder!”

Ja mijn vader is een vreselijke man, hij heeft haar gedrogeerd en haar hiertoe gedwongen. 7. ”Krijg je wel genoeg aandacht?”
Nee eigenlijk niet, Ik heb mijn moeder al dagen niet gezien, daarom ben ik ook zo blij dat er een keer iemand wat aan mij vraagt. Heerlijk, heb je er nog een? 8. "Wil je zelf ook zo veel kinderen?"
Nou, ik heb gezien hoe mijn ouders zijn toegetakeld. Ik geef mijn portie zonder twijfel aan fikkie. 9. ”Hoe kwamen jullie rond dan? Dan moest je zeker altijd kleding van je broer of zus aan?”
Ik mocht willen dat ik ooit kleding aan mocht van mijn familieleden. Als je ook maar met een vinger de kledingkast van de ander aanraakte, was het officieel oorlog. 10. ”Was er wel genoeg eten?”
Nee, we zijn met 12 kinderen begonnen. Er zijn nu nog maar 7 over. Je moet echt vechten voor je aardappel. Tja, heel tragisch, maar zo gaat dat in in die gezinnen. TEKST: Eelkje Rommers (klein lid van een giga-gezin schrijft op eigen blog) Kom jij uit een giga-zin en zou je je ervaringen met BEAM willen delen? Stuur dan een bericht via Facebook, mail (beamredactie@eo.nl) of WhatsApp (wel eerst lid worden door 'BEAM aan' naar 06-83673700 te whatsappen). Bedankjewel!

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡