Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu

Bad Habits, Holy Orders

In de Britse realityserie Bad Habits, Holy Orders (EO) gaan vijf Britse meiden met een bandeloze en materialistische levensstijl het klooster in. We zien hoe ze reageren als ze vier weken zonder drank, smarthphones en jongens moeten leven. Zet het kloosteravontuur de meiden aan het denken?

bad habits holy orders npo nonnen klooster

Eerste aflevering: De eerste schok

In de eerste aflevering van Bad Habits, Holy Orders nemen de meiden hun intrek in het rooms-katholieke klooster waar ze de komende tijd te gast zijn. Hier zullen ze vier weken lang diepgaande geestelijke begeleiding krijgen. Wat gebeurt er als de leefstijl van de millenniumgeneratie in botsing komt met het devote, eenvoudige bestaan van de Daughters of Divine Charity?

Tweede aflevering: Afleiding

Twee meiden kunnen de beslotenheid van het klooster niet meer aan en krijgen ruzie in de toren van een kathedraal. Zuster Linda kalmeert de twee en leert de meisjes een belangrijke les over vergeving.

Derde aflevering: Liefdadigheidswerk

Moeder-overste stuurt de meisjes bij wijze van uitdaging vanuit de veilige kloosteromgeving naar drie andere, heel verschillende, katholieke ordes.

Vierde aflevering: De Grote Test

De nonnen geven de meisjes hun laatste opdracht: thuis een week het geleerde in praktijk brengen. Alle vijf de meisjes zijn sterk veranderd: Rebecca's ouders staan te kijken van de veranderingen in haar gedrag en uiterlijk. En dan rest nog één laatste bezoek aan het klooster voor het oordeel van zuster Thomas More en zuster Francis. Wie is het meest veranderd?

Bezinning en gebed

De nonnen leiden een leven vol bezinning, goede daden en gebed. In deze zowel indringende als grappige realityserie levert de ontmoeting tussen twee heel verschillende werelden openhartige gesprekken en emotionele inzinkingen op. Ook krijgen we de komende weken in de realityserie Bad Habits, Holy Orders een bijzonder inkijkje in het kloosterleven. 

Volg ons