Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Zonder Jezus ga ik de verkeerde kant op of loop ik naast m’n schoenen"

26 augustus 2018 · Leestijd 4 min

In januari 2018 interviewde BEAM Lucas Eli (25) – echte naam Shurion - over zijn muziek, passies en levenservaring. Nog steeds timmert de muzikant hard aan de weg met zijn raps. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? En hoe combineert Lucas Eli zijn artiestenbestaan met zijn geloof?

“Ik ga nu naar het tweede jaar van de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Een supervette opleiding, waar ik veel toffe kansen krijg. Zo mocht ik in Frankrijk optreden met zeven andere artiesten. We hebben Straatsburg op z’n kop gezet! Ook heb ik een Engelstalige single opgenomen met presentatrice, actrice en zangeres Laurien Verstraten. Ze begon me out of the blue te volgen op Instagram. Op haar feed zag ik een filmpje waarin ze zong. Ik gaf haar een compliment en ze reageerde met: ‘Hé, dankjewel! Jij hebt ook leuke nummers.’ Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en haar een DM gestuurd: ‘Oké, dat betekent dat we samen een nummer kunnen maken!’. Natuurlijk had ik totaal geen reactie verwacht, maar al snel kreeg ik een berichtje terug. ‘Ja, lijkt me leuk! Ik houd wel van een uitdaging.’ WAT?! Ik kon het gewoon niet geloven.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Down to earth

“Inmiddels is het nummer af en moeten we alleen nog even wachten tot 15 september, de datum dat het uitgebracht gaat worden. Daarnaast heb ik contact met de manager van Jada Borsato, de dochter van Marco. Misschien gaan ook wij binnenkort samenwerken. Deuren gaan open, God is goed bezig! Toch heb ik de afgelopen tijd ook op de rem moeten trappen. Daar heb ik mijn vrienden en familie voor nodig. Zij houden me down to earth tijdens alle hoogtepunten. En zonder Jezus had ik het helemaal niet gered.”

Het is zo gemakkelijk om mee te gaan in de showbizz…

“Ik heb geleerd dat het superbelangrijk is om jezelf écht te kennen, om te weten hoe God naar je kijkt. Zonder Jezus ga ik de verkeerde kant op of loop ik naast m’n schoenen. Het is zo gemakkelijk om mee te gaan in de showbizz, de roem en de faam. Hoogmoed ligt op de loer, met gedachtes als: ‘Ik heb dit voor elkaar gekregen, ik dit, ik dat.’ Maar nu weet ik dat ik alles te danken heb aan de genade van God. Alleen door Hem ben ik in staat om al deze dingen te doen.”

Confrontatie

“In 2017 kwam mijn nummer Verleidingen uit. Het blijft spannend om zo’n tekst de wijde wereld in te gooien. Zoiets delen is heel kwetsbaar en ik kan dat alleen door de kracht van God. Het is het resultaat van vele uren op mijn knieën, met al mijn vragen en worstelingen. Op de clip kreeg ik veel gemende reacties. Veel christenen schrokken van de confronterende beelden. Maar dit heb ik juist expres gedaan om vooral jongeren te triggeren. Heel veel mannen en ook vrouwen worstelen met pornografie, seksverslaving, noem maar op. In de clip laat ik mijn verhaal en mijn keuzes zien. Hiermee wil ik vertellen: pas op met de keuzes die je maakt, want je zult ook de consequenties moeten facen. Uiteindelijk kwam Jezus op mijn pad, maar daarmee stopten de verleidingen niet. De strijd blijft hetzelfde, maar ik heb een keuze extra gekregen. Nu kies ik voor Hem!”

In het licht

“Een paar weken geleden heb ik zelf het tweede deel van Verleidingen, de remix, uitgebracht. Hierin beschrijf ik de relatie met mijn vriendin en hoe ik daarin nog steeds verleidingen ervaar. Weet je, je kunt een relatie hebben of getrouwd zijn, maar dat betekent niet dat al je problemen zijn opgelost. Maar als ze komen: wat doe je dan? Hoe ga je ermee om? De Bijbel, het Woord van God, zegt: belijd je zonden, breng het in het licht. En op dat moment – als je je struggles in het licht hebt gebracht – kunnen mensen je helpen. Een arm om je heen slaan. En sommigen zullen je misschien veroordelen, maar weet dat Jezus dat nooit zal doen. Hoe je het ook went of keert: je komt er als een winnaar uit! Daar ben ik van overtuigd.”

afbeelding

De nieuwe EP van Lucas Eli - genaamd Few More Changes 2 - komt op 31 augustus 2018 uit. Je checkt ‘m (en de rest van zijn muziek) HIER.

Fotografie: Avetisov

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡