Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo vind je een kerk die bij jou past

25 juli 2018 · Leestijd 3 min

Als je op zoek bent naar de perfecte kerk, kun je nú stoppen met zoeken. Er bestaan geen perfecte mensen, de perfecte kerk bestaat dus ook niet. Toch is het fantastisch om met een groep (imperfecte) mensen bij elkaar te komen; mensen die meer als Jezus willen leven. Op zoek naar zo’n kerk? BEAM helpt je kiezen!

Tip 1: kies een kerk waar het om en over Jezus gaat

De kerk is van Jezus. Het is daarom belangrijk dat het om hem draait en over hem gaat. Als christenen werken we samen en vullen we elkaar aan, de Bijbel beschrijft dat als “samen een lichaam zijn” (zie 1 Korintiërs 12:12-28). Waar wij een pink of een navel zijn, is Jezus het hoofd. Stel jezelf daarom de vraag: wie is hier het hoofd; Jezus, of iets of iemand anders?

Tip 2: kies een plek waar het oké is om niet oké te zijn

Als je een kerk binnenloopt waar iedereen alles op orde lijkt te hebben en er nooit gepraat wordt over de rommel in je hart, is er iets mis. De waarheid is dat jij niet oké bent en dat alle andere mensen in de kerk dat ook niet zijn. Als je je masker afzet en de schone schijn laat varen, is het belangrijk dat er in de kerk liefde is: dat men je wil ontmoeten hoe je op dat moment ook bent, of dat nu pornoverslaafd, perfectionistisch of emotioneel uitgeput is. Iedereen is welkom! In een kerk kan en mag jij jezelf zijn. Genieten!

In een kerk kan en mag jij jezelf zijn

Tip 3: kies een kerk die je meer wil geven dan een goede ervaring

Als een kerk roept dat ze een plek is om je leven beter te maken, let dan op! Het is niet per definitie verkeerd om je weleens leeg te voelen. Leegte kan juist een kans vormen om te verlangen naar God. Als een kerk deze leegte direct vult met emotionele worship of beloften over zegeningen, krijg je deze kans niet. Kies een kerk die met je meezoekt als je je leeg voelt en deze leegte niet gelijk vult door (tijdelijke) oplossingen over je uit te storten.

Tip 4: maak van een hotel een thuis

Een hotel is comfortabel: roomservice, een opgemaakt bed, opgediend eten op het tijdstip dat jij daar behoefte aan hebt. Het enige wat jij hoeft te doen, is betalen. Toch voelt een hotel niet als thuis. Thuis doe je aan zelfbediening: je stofzuigt, doet de was, haalt de vaatwasser leeg en je klust om het hier en daar nog meer naar wens te maken. Zo werkt het ook met de kerk. Als je achterover leunt en je laat bedienen, is de kans niet groot dat je je thuis gaat voelen. Je voelt je thuis als er gekeken wordt naar jouw talenten en je die optimaal kunt inzetten!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡