Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Zo stop je met vloeken' - cursus

26 september 2017 · Leestijd 2 min

Je zou denken dat christenen wel beter zouden moeten weten, maar ook zondag bij mij in de kerk werd er weer heel wat af gevloekt. Het kan zo echt niet langer. Onze kinderen beginnen het na te doen, het maakt ons niet bepaald geloofwaardig en weet je, vloeken doet gewoon pijn.

Tijd voor verandering. Om te beginnen moeten we onze fouten onder ogen komen. Deze afbeelding helpt ons hierbij:

afbeelding

Geel en paars? Dat kan gewoon niet! Oranje en blauw? Stoppen hoor.

Deze kleuren vloeken omdat ze tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Complementaire kleuren, dat is de technische term. Wist je trouwens dat als je complementaire kleuren mengt, er altijd donkergrijs ontstaat? Dat is waar de naam ‘complementair’ vandaan komt. Het betekent ‘aanvullend’ en al deze kleuren vullen elkaar dus zo aan dat er donkergrijs ontstaat.
Hoe dan wel? Hoe kan je je als christen kleden zonder te vloeken? Houd sowieso deze 3 tips in je achterhoofd als het dagelijkse dilemma zich afspeelt voor je kledingkast:

1. Beetje contrast is oké

Niet vloeken, maar een beetje contrast moet er wel zijn. Donkere trui? Doe dan een lichtere broek en weer donkere schoenen. Of een lichte trui, donkere broek en lichte schoenen. Je snapt het wel. 

2. Word geen huidskleurige massa

Draag geen shirt / trui die vrijwel dezelfde kleur heeft als je huidskleur. Is gewoon niet heel charmant, meer kan ik er ook niet van maken. 

3. Diversiteit is altijd goed

Misschien ben je nu zo bang geworden om te vloeken dat je schoenen, broek en top met dezelfde kleur gaat dragen. (Net zoals de mevrouw op de header-afbeelding.) Dat is ook niet echt een goed idee, het is mogelijk, maar over het algemeen is het net niet dezelfde kleur en dus alsnog niet mooi.

CONCLUSIE: Draag lekker wat je fijn vindt, maar let er een beetje op dat je de reputatie van christenen niet beschaamd he? Niet vloeken. 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡