Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo reageerden jullie op onze christelijke ASMR video

21 januari 2019 Leestijd 2 min

Vrijdag verscheen er op ons YouTube-kanaal een christelijke ASMR video met redacteur Bas. ASMR is bedoeld om relaxt van te worden, maar bij sommigen jaagt het gefluister, getik en gesmak hen juist de stuipen op het lijf. Wij doken even in de statistieken om te ontdekken wat kijkers fijn vonden en wat juist he-le-maal niet. Ik kan al verklappen: er werd massaal weg geklikt toen Bas een Fruitella snoepje begon te kauwen.

Wat is ASMR?

ASMR is de afkorting voor Autonomous Sensory Meridian Response. ASMR is een tintelend gevoel dat bij je hoofd begint en langs je ruggenmerg door je hele lichaam verspreid wordt. Het lijkt op kippenvel en wordt als rustgevend ervaren. Je kunt dit ervaren op drie manieren. Visueel, bijvoorbeeld bij het zien van rustige handbewegingen. Auditief, bijvoorbeeld door een langzaam fluisterende stem of kauwen en blazen. En door tast, bijvoorbeeld door lichte aanrakingen of een massage.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

KIJKGEDRAG:

De gemiddelde kijker keek 42% van de video, dat is tot en met minuut 2.27. Op de redactie waren we blij, want dit is ruim boven gemiddeld.

Schermafbeelding_2019-01-21_om_10.25.59

Opvallend is dat minuut 2.27 precies het moment is dat Bas zijn Fruitella begint te kauwen. Hier haken de meeste mensen af. Dit is ook wel te verklaren, want er zijn maar weinig mensen die het fijn vinden om een ander te horen eten. Als je echt een intense haat hebt aan bepaalde geluiden wordt dit ook wel misofonie genoemd.

Schermafbeelding_2019-01-21_om_10.22.02

Wat in de grafiek ook naar voren komt is dat de minste mensen afhaken in de minuut 1.10 tot en met minuut 1.40. Dit is de scène in de ASMR video waar Bas voorleest uit de Bijbel, de pagina's langs elkaar wrijft en bladert. De volgende video wordt dan ook heel Openbaringen fluisterend voorgelezen. Grapje. Maar jullie gaan hier wel goed op.  

REACTIES:

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

In BEAM Tutorials verchristelijken we YouTube-hypes. Heb je onze christelijke make-up tutorial al gezien?

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕