Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó kom je snel van muggen af

26 juni 2018 · Leestijd 3 min

Leuk hoor, die warmte. Maar als je ’s nachts van twee tot vier met een elektrische vliegenmepper op je bed staat te springen, nadat je net bent opgeschrikt door een zoemend geluid en jeukende armen, is de lol er wel een beetje vanaf. Geen zorgen, met de volgende tips kom je sneller van de muggen af!

1. Muggenlamp

Alsof die beesten nog niet aanwezig genoeg zijn, trekt deze lamp de muggen ook nog eens aan. Maar wel met een goed doel. De muggen vliegen in het blauwe UV-licht en worden vervolgens geëlektrocuteerd. Een beetje zielig, maar wél effectief en het scheelt je weer een rondje rennen.

2. Klamboe

Het kost misschien iets meer moeite en past wellicht niet zo goed bij je interieur, maar het werkt tenminste wel. Nu maar hopen dat er niet één naar binnen vliegt, anders zit je gevangen in een kooi mét mug.

3. Jezelf insmeren

Jep, je stinkt waarschijnlijk heerlijk naar citroen, of hebt je zit helemaal onder het alom bekende DEET. Maar gelukkig vinden de muggen die geur net zo smerig als jijzelf. DEET-night!

4. Op de BBQ

Ben je op de camping of word je lek-geprikt in de tuin? Als je net hebt gebarbecued werkt het goed om rozemarijn op de bbq te gooien. Maar wel pas nadat je marshmellows hebt gegeten natuurlijk!

5. Lekker romantisch

Citronella kaarsje aan, muggen weg. Althans, dat wordt er beweerd. Of het ook echt werkt is nog even de vraag. Maar hé, kaarsjes zijn altijd goed, toch? #romantisch!

6. Slik vitamine B

Een typisch huis-tuin-en-keuken-middeltje waarvan je nooit zeker kan weten of het écht werkt, maar proberen kan nooit kwaad! Oma weet wel weer raad. En een beetje extra pietamientjes is nooit verkeerd!

7. Wind wind wind

Muggen haten wind. Niet zo gek als je maar zo klein bent (ik als klein persoon vind wind ook vreselijk). Mocht je nou niet op een winderige plek wonen, zet dan vooral een ventilator aan op je kamer! Ps. niet te hard, want dan word je ziek.

Heb jij nog een goede tip tegen die oh zo irritante muggen? Laat het ons weten onder de Facebook-post!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡