Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zion (19) zit in de band MENGUS: ‘Hopelijk laat onze muziek zien dat God niet saai is’

15 juni 2023 · Leestijd 4 min

Iedereen heeft een verhaal. Maar wanneer heb je de kans om onbeschaamd al je vragen aan de ander te stellen? Nou, dat kan hier. Bij de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen die jij via Instagram hebt ingestuurd. Vandaag spreken we Zion (19). Hij vormt samen met zijn broers en goede vrienden de band MENGUS: ‘Wij willen iedere dag vechten om licht te schijnen in de duisternis.’

Sanne: ‘Hoe zijn jullie als groep bij elkaar gekomen?’

“Voor we bij elkaar kwamen, hadden we allemaal al een passie voor muziek. Mijn twee broers zitten ook in Mengus en we speelden samen al in het bandje van de kerk. De andere bandleden, zoals Silvio, hebben we ook in de kerk leren kennen. Silvio hing vroeger vaak rond op straat met zijn vrienden. Uiteindelijk heeft zijn broer hem bij de kerk gebracht. Hij wist niet van zichzelf dat hij het talent had om te rappen. God heeft ons samengebracht en nu bundelen we onze krachten om iets moois en goeds te doen.”

Martijn: ‘Wat betekent God voor jou?’

“God is mijn alles. Ik kan al mijn zorgen op Hem leggen, want voor een mens is dat moeilijk om te dragen. Hij is geen mens en kan zoveel meer dan wij ons kunnen voorstellen. Daarom moet je niet bang zijn om de controle over je leven kwijt te raken, want als je op Hem vertrouwt, weet je dat het pad voor je leven goed zal zijn.”

Quinten: ‘Hoe lang geloof je al?’

“Ik heb altijd in God geloofd, maar pas later een relatie met Hem opgebouwd. Een relatie draait om communicatie. Ik ben pas veel later gaan beseffen dat ik met Hem echt over alles kan praten. In 2016 besloot ik te bouwen aan mijn relatie met God. Dat besluit nam ik rond Kerst tijdens een kerkdienst. We waren aan het bidden en opeens barstte ik in tranen uit. Ik voelde de liefde van God en hoe mijn zorgen van mijn schouders werden gehaald. Het was de eerste keer dat ik echt de heilige Geest heb ervaren. Voor mij persoonlijk voelt de Geest echt als iets heel vurigs in mijn hart. Alsof ik vlieg. Dan voel ik Zijn aanwezigheid. Het is gewoon niet goed te beschrijven hoe speciaal dat gevoel is.”

Lieke: ‘Waarom kiezen jullie ervoor om God te eren met rap?’

“Wij hebben het talent gekregen om te rappen. Iedereen heeft talent en daarmee kan je God dienen. Verder maken wij ook andere muziek, zoals hiphop en soms ook afro. Iedereen heeft verschillende muzieksmaken. Soms hoor je dat mensen geen christelijke muziek luisteren, omdat ze niets hebben gevonden dat bij hen past. We proberen van alles wat te maken zodat iedereen van onze boodschap kan genieten. Na een van onze shows vertelde een vrouw dat haar dochter had gezegd: ‘ik wist niet dat Gods muziek zo leuk kan zijn.’ Hopelijk laat onze muziek zien dat God niet saai is.”

Daniël: ‘Wat willen jullie vertellen met jullie muziek?’

“Dat God je kan verlossen van alles. Of je nu christen bent of niet, je kan soms op een donkere plek zitten. Ons eerste liedje ‘Zonder U’ gaat over iemand die niet perfect is, maar toch is gekozen door God. Het vertelt dat God ons in alle zware tijden draagt. Hij geeft zoveel om ons, ondanks dat we fouten maken. Zoals Petrus die over het water liep, maar toch viel. Ook toen heeft Jezus hem daar uit het water gered. Wij noemen onszelf als band de soldaten van God. Wij willen iedere dag vechten om een licht te schijnen in de duisternis.”

N’Ketia (19) is topsporter: ‘Voordat ik begin te sprinten, bid ik tot God’

Lees ook over:

N’Ketia (19) is topsporter: ‘Voordat ik begin te sprinten, bid ik tot God’

Geschreven door

Rebekka Rodenburg

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡