Ga naar submenu Ga naar zoekveld

''Zijn humor brak het ijs en deed mij smelten.''

25 maart 2016 · Leestijd 6 min

Robyn en Arjen daten wekelijks in de ijssalon... in hun werkkleding. Ze leerden elkaar kennen achter de bakken met vanille- en stracciatella-ijs en hebben inmiddels een half jaar een relatie.

Wie zijn jullie?

Robyn: ''Arjen is 22 jaar, doet de hbo-opleiding Aviation Studies aan de HvA en werkt in een ijssalon. Hij heeft heerlijke humor, is zorgzaam en werkt hard voor wat hij wil. Hij doet de dingen op zijn eigen manier en weet die manier altijd heel goed te onderbouwen met sterke argumenten. Arjen heeft een eigen mening en is af en toe ietwat bijdehand.'' Arjen: ''Robyn is 21 jaar, studeert Journalistiek aan de CHE in Ede en werkt bij een juwelier én in een ijssalon. Robyn is ambitieus, creatief en zelfstandig. Ze is eigenwijs en koppig, maar ook erg zorgzaam en vastberaden. Ik vind Robyn een ontzettend aantrekkelijke volwassen dame met klasse en een frisse stijl.'' Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Arjen: ''Wij hebben elkaar ontmoet in ijssalon De IJsbeer waar wij allebei werken. Ik werkte hier al een aantal jaar voordat Robyn ook begon bij de IJssalon. Precies het jaar dat Robyn begon met werken, was ik een jaar afwezig bij de IJsbeer. Het jaar erop kwam ik weer terug bij de IJsbeer en hebben wij elkaar ontmoet. Vanaf het eerste moment dat we samen moesten werken voelden wij beide al een sterke aantrekkingskracht tot elkaar. Zo is het eigenlijk uit de hand gelopen…'' Hadden jullie al meteen een oogje op elkaar?
Robyn: ''Absoluut. Als je Arjen voor het eerst ontmoet, is zijn gevoel voor humor waarschijnlijk het eerste dat je opvalt. Het brak gelijk het ijs en deed mij smelten. De eerste maanden lachte ik om ieder grapje dat hij maakte, nu raak ik steeds iets meer ingespeeld op zijn woordgrapjes. Gelukkig vind ik zijn gevoel voor humor nog steeds ontzettend aantrekkelijk!'' Arjen: ''Haha, dat is een absoluut pluspunt: Robyn is één van de weinig collega’s die mijn uiterst flauwe woordgrappen enigszins kan waarderen. Aan Robyn viel mij op dat zij hele mooie bruine ogen heeft en een zeer prettige zachte zwoele stem. Daarnaast viel er niet echt iets op want als je werkzaam bent in een ijssalon ziet de vrouw er niet op haar allerbest uit, met het haar in een staart of knotje en een bedrijfsblouse aan. Toch was Robyn een absolute stand-out door haar fijne stem, gevoel voor humor en mooie lach.'' Robyn: ''Zijn ogen straalden plezier en ondeugendheid uit en ondanks dat ik hem eigenlijk alleen in bedrijfsoverhemd zag, had ik gelijk door dat hij er ontzettend goed uit zag.'' Wanneer kregen jullie een officiële relatie?
Robyn: ''We waren op een herfstdag naar Haarlem, hadden daar door het park gelopen en heerlijk geluncht bij een schattige lunchroom in de stad. Aan het einde van die heerlijke dag samen zijn we teruggereisd naar Ede om daar samen te eten en wijn te drinken. Toen hebben we gepraat over “ons”: dat het voor ons beide goed voelde en dat wij allebei erg gelukkig werden van de ander. The rest is history.'' Arjen: ''Onze baas bij de IJssalon was in eerste instantie vol ongeloof. Dat was erg grappig om te zien. Later zeiden andere collega’s dat wij het wel opvallend goed met elkaar konden vinden zonder veel te hebben samengewerkt. Wij hebben de hele crew verrast op de laatste avond van het ijsseizoen door het te vertellen en kregen gelukkig alleen maar positieve reacties.'' Wat is de beste eigenschap van de ander?
Robyn: ''Arjen’s beste eigenschap is dat hij me blijft uitdagen. Hij daagt me continu uit om mezelf te verbeteren, mijn eigen kunnen naar een hoger niveau te tillen. Hij daagt me uit mezelf lief te hebben en hij daagt me uit hem lief te hebben.'' Arjen: ''Robyn’s beste eigenschap is dat zij onvoorwaardelijke liefde aan iedereen om haar heen kan geven. Zij past zich hierbij moeiteloos aan aan de behoefte van de persoon die de liefde nodig heeft. Dat maakt het superfijn om bij Robyn in de buurt te zijn, omdat ze heel geduldig kan luisteren. Het is simpelweg heel prettig om bij haar te zijn, ze voelt precies aan wat er speelt en hoe iemand zich voelt en gaat daar heel fijn mee om.'' Waar stoor je je weleens aan?
Robyn: ''Daar moet ik lang over nadenken! Het enige dat ik kan bedenken is dat Arjen gewend is veel te regelen en te verzorgen voor anderen. Ik vind het heerlijk om een zorgzame vriend te hebben, maar soms denk ik dat Arjen nog moet wennen aan mijn zelfstandigheid. Aan het feit dat ik zelf mijn eigen zaken regel. Maar als dat het enige is, een erg zorgzame vriend: wat heb ik dan te klagen!?'' Arjen: ''Ik stoor me eraan dat zij in Ede woont en ik in Mijdrecht, aan dat we allebei super druk zijn en dus niet altijd tijd hebben voor elkaar… En dat ik het idee heb dat ze niet altijd zo goed op haarzelf past als ze denkt.''  Wat vinden jullie leuk om samen te doen?
Arjen: ''We proberen veel leuke dingen te doen samen, zonder al te veel vooruit te plannen. Zo proberen we het telkens vernieuwend te houden voor elkaar. Ik heb voor Robyn een verrassing geregeld, die op 30 september gaat plaatsvinden. Ik heb haar een envelop gegeven met de verrassing erin en erop geschreven dat ze hem pas op 30 september mag openmaken. Dat is heel flauw, maar houdt het wel leuk.'' Robyn: ''Ja, hij houdt wel van plagen. Die verrassing is de ultieme kwelling maar tegelijkertijd vind ik het heerlijk om zo verrast te worden! Ik hou ook wel van een plagerijtje, dus ik pak hem nog wel een keertje terug…'' Wat is tot nu toe het meest speciale moment in jullie relatie geweest?
Robyn: ''Ik weet niet zeker of dit het meest speciale moment is in onze relatie, tot nu toe, maar het was voor mij wel heel erg waardevol. We hadden besloten met Valentijnsdag niet mee te doen aan het commerciële gekkenhuis dat die dag met zich mee brengt, maar zouden wel samen uit eten gaan. Tijdens dat etentje hebben we heel veel gepraat, uitgesproken waarom we van elkaar houden, hoe we onze toekomst voor ons zien. Dat gesprek was zo heerlijk. Ik weet dat Arjen van me houdt, zonder dat hij dat hoeft uit te spreken, maar om het hem te horen zeggen en mij te vertellen waarom hij van me houdt, geeft me een geweldig gelukkig gevoel.'' Arjen: ''Ik kan me geen meest speciale moment bedenken, heel veel momenten zijn speciaal met Robyn. Van op een terras een biertje drinken in de zon tot een strandwandeling of onze buikjes vullen met onbeperkt spareribs. Het is ronduit relaxed met Robyn.'' 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡