Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zeven tips voor een hospiteeravond

24 juni 2014 · Leestijd 3 min

Het ‘Ik zoek een kamer’-seizoen is weer aangebroken! Misschien staat het angstzweet al op je voorhoofd bij de gedachte dat je moet gaan hospiteren. Stop de paniek: BEAM helpt je een handje.

Tip 1. Neem geen moeder of vader mee naar een hospiteeravond

Hier heb je meteen de number one rule te pakken. Laat je gerust brengen of halen, maar neem je ouders niet mee naar binnen bij een hospiteeravond. Jij wilt uiteindelijk in het huis gaan wonen, niet je moeder of je vader. Hospiteren doe je alleen!

Tip 2. Kom niet te laat bij je hospiteeravond

Te laat komen kan echt niet. Dat wekt een ongeïnteresseerde indruk. Maar veel te vroeg komen is ook weer not done. De allerbeste situatie is om anderhalve minuut voor de uitnodiging op de bel te drukken.

Tip 3: Voorkom clichés bij het hospiteren

“Ik ben een spontaan persoon.” Nee, die doet het niet meer. Voorkom cliché-uitspraken en bedenk van tevoren wat je over jezelf kunt vertellen.

Tip 4: Overdrijf een beetje (maar niet te veel!)

Vind je het oprecht een gezellig en mooi huis? Dan vind je het vanavond een ‘ontzettend gezellig’ en ‘heel mooi’ huis. Maar pas wel op met overdrijven, want dat je het liefst de hele dag het huis schoonmaakt gelooft natuurlijk niemand. Zoek de balans tussen enthousiast zijn en overdrijven. 

Tip 5: Even spieken op Facebook is echt niet erg

Wat is beter dan goed voorbereid zijn? Maak gebruik van het jaar 2014 en check jouw, wellicht toekomstige, huisgenoten even op Facebook. Zo vergeet je in ieder geval al niet welk gezicht bij welke naam hoort.

Tip 6. Zorg dat je ook vragen aan de huisgenoten stelt

Het is logisch dat het groepje huisgenoten veel over jou wil weten. Zij moeten tenslotte beslissen of je er mag komen wonen. Maar pas op dat niet alleen jij aan het woord bent. Als je hen vragen stelt kom je geïnteresseerd over en weet jij ook met wie je wellicht in een huis komt te wonen.

Tip 7. Zoek via via

Ben je nou elke keer de dertigste persoon op een hospiteeravond en lijkt het een hopeloze zaak? Probeer dan via via een kamer te vinden. Vertel al je ooms, tantes, medestudenten, vrienden, buurvrouwen en peettantes dat je op zoek bent naar een mooi studentenstekje.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡