Ga naar submenu Ga naar zoekveld

YouTuber Petrus: "Christelijke jongeren stuurden me berichten"

15 december 2018 · Leestijd 2 min

Jezelf zijn is cool, Instagram is af en toe best fake en oordelen is nergens voor nodig. Als ‘Instafilosoof’ en YouTuber probeert Petrus (in het dagelijks leven Peter genoemd) de ‘nepheid’ op social media te doorbreken.

Petrus; die naam klinkt best christelijk, is dat ook zo bedoeld?

afbeelding

“Nee, dat was per ongeluk. Peter, mijn echte naam, is nogal veelvoorkomend. Als je die op straat roept, kijken er vijftien mensen om. Mijn goede vriend Kelvin – beter bekend als YouTuber Kalvijn – gaf me door zijn naamsverandering het idee om er Petrus van te maken. Later kreeg ik berichten van christelijke jongeren met de vraag waarom ik zo heette: ik heet Petrus en ik preek, wat wil je nog meer?!” 

Welke schaamte heb jij gedeeld met je volgers? 

“Ik heb weleens gedeeld dat ik seks heb gehad, terwijl ik dat eigenlijk niet wilde. Dat was spannend, maar ik merkte tegelijkertijd dat ik daar veel positieve reacties op kreeg. Ik push mezelf om me over mijn schaamte heen te zetten, omdat ik weet dat andere mensen mijn verhaal misschien goed kunnen gebruiken.”

Heeft je bekendheid jou veranderd? 

“Ik ben een grotere denker geworden en sta vaker stil bij wat ik doe, maar op persoonlijk vlak denk ik – en hoop ik – dat ik niet ben veranderd. Mijn volgers hebben me wel meer zelfvertrouwen gegeven. Zij helpen mij om mooie dingen te maken en mezelf te laten zien, dat vind ik vet.”

Benieuwd hoe Petrus over het geloof denkt? Je leest het hele interview in het nieuwe magazine! Ben je nog geen lid? Vraag hier een proefnummer aan! 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡