Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Youth For Christ start #JeBentNietInJeEendje voor kwetsbare jongeren in de coronacrisis

1 mei 2020 Leestijd 2 min

BEAM en EO Metterdaad steunen de actie #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ, om jongeren in kwetsbare situaties tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. YFC heeft 1000 'overlevings-鈥檖akketten samengesteld die ze op 21 plekken in Nederland aan de jongeren uit hun netwerk uitdelen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Met #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ krijgen jongeren een tas gevuld met een persoonlijke kaart, een bad-eendje, spelletje, een stressballetje, een stripboek en een wc-rol. Daarnaast hebben wij ons helemaal rot gezocht om zoveel mogelijk BEAM-magazines te vinden die ook in de overlevingspakketten worden meegeleverd. Kijk hieronder hoe dat ging!  

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tien tot vijftien procent van de jongeren in Nederland groeit op in onveilige thuissituaties. Youth For Christ zet zich al jaren in om plekken te creëren waar jongeren naartoe kunnen om te hangen, spelletjes te spelen of te kletsen. Een plek om gezien te worden! Want dat drijft de jongerenwerkers van Youth For Christ. Laten zien wat Jezus deed, relaties aangaan en naar elkaar omzien.

Omdat de jongerencentra tijdens de coronacrisis moeten sluiten, is het wekelijkse contact met jongeren weggevallen. Met de actie #JeBentNietInJeEendje wil Youth For Christ blijven zoeken naar een contact met de jongeren en ze een hart –of in de dit geval een eendje- onder de riem steken.

Wil jij #JeBentNietInJeEendje van Youth For Christ steunen? Klik dan hier! 

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕