Ga naar submenu Ga naar zoekveld

YoungFamily: "Wij willen met onze muziek duidelijk maken dat God te vertrouwen is"

19 juni 2020 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Levi (14), Rafeala (16) en Chris (13), beter bekend als Young Family.

Hoe is de groep bij elkaar gekomen?

Levi: “Het begon allemaal toen ik op Instagram een nummer had gepost. Chris vond het nummer erg gaaf klinken en vertelde mij dat hij beats maakte en dat hij het tof zou vinden om samen eens een keer wat op te nemen. Chris en ik spraken af, gingen aan de slag en na wat sessies was ons nummer ‘Heaven’ geboren.”

Chris: “Op een gegeven moment kwam Raphaela erbij, zij zingt. Levi en ik rappen. We schrijven allemaal onze eigen teksten en voegen deze dan samen. Het gaat snel met onze muziek en de nummers die we maken. Sinds het uitbrengen van onze eerste single twee maanden geleden zijn we niet meer gestopt en hebben we intussen nog twee nummers uitgebracht.”

Hoe kwamen jullie op de naam Youngfamily?

Levi: “We hebben heel lang nagedacht over een goede, originele naam maar dat was lastig totdat deze naam ineens omhoog kwam; YoungFamily. In het lichaam van Christus zijn we allemaal familie. Wij met z’n drieën maken muziek en zijn verbonden als een familie. Daarnaast is onze muziek voor jongeren. De naam YoungFamily leek ons om die redenen een goede, omvattende naam.”

Hoe is jullie samenwerking tot nu toe?

Raphaela: “Het gaat eigenlijk heel goed. Onze taken zijn allemaal goed verdeeld en over de meeste ideeën zijn we het alle drie eens.”

Chris: “Een aantal van ons moet wel weer naar school, maar in onze vrije tijd praten we vaak over nieuwe ideeën en zoeken we naar inspiratie.”

Wat voor soort muziek maken jullie?

Raphaela: “We maken vooral hiphop en rap nummers. We proberen hier zoveel mogelijk ons geloof in te betrekken, want we willen de boodschap meegeven dat je mag vertrouwen op God en in hem mag geloven. Een groot deel van onze nummers gaan gewoon over het leven. In het leven kan veel fout gaan, maar God mag de rots zijn waarop je bouwt.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Chris: “Een grote droom van ons is om ooit eens op de EO-Jongerendag te staan. We willen een grote groep mensen bereiken met onze muziek en hen over God vertellen."

Raphaela: “Verder lijkt het ons mooi om onze nummers officieel uit te brengen via iTunes en Spotify en zo een groter platform te creëren.”

Levi: “Ik denk dat het heel gaaf is om hiermee verder te gaan. Het gaat goed en we hebben al veel complimenten gekregen. Mensen zeggen dat onze muziek erg goed is en dat we er vooral mee door moeten gaan.”

Benieuwd naar meer jonge, christelijke artiesten? Lees hier een interview met Lisa Victoria die al muziek schrijft sinds ze zeven is!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡