Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WOW: Deze man redde de hele wereld

20 januari 2018 · Leestijd 3 min

In deze week van naastenliefde vertellen we jou de verhalen van inspirerende helden die alles over hebben voor een ander. Christelijk of niet, deze mensen hebben 'heb je naaste lief als jezelf' heel erg goed begrepen! Met vandaag een wel heel bijzondere held…

De held van vandaag laat zich niet in één verhaal vangen. Een paar voorbeelden waarom we hem bij BEAM zo cool vinden.

Vreemdgegaan
Sanne is al vaak vreemdgegaan en blijft maar de mist ingaan. Mensen uit haar kerk laten haar links liggen. Niemand die nog graag met haar gezien wil worden, want wat zou dat met je reputatie doen? Onze held van de dag zoekt haar juist op, nodigt zichzelf uit voor een drankje, maakt een praatje, wordt haar vriend. Accepteert haar en geeft haar échte aandacht en wijze raad, precies wat ze op dat moment nodig heeft.

Afgeperst
Zac is een koning in afpersen. Hij is al een paar keer in het programma ‘Opgelicht’ te zien geweest, want hij verdient wel heel makkelijk zijn centen aan naïeve slachtoffers. Zac durft bijna niet meer over straat, omdat hij wordt herkend en uitgejoeld. Hij durft z’n Facebook niet eens meer te openen en sluit zichzelf op in zijn appartement. Onze held van de dag belt bij Zac aan, schuift bij hem aan tafel voor het avondeten. Alleen zijn aanwezigheid al zorgt ervoor dat Zac zijn leven wil beteren. Zac belooft zijn slachtoffers te compenseren en betuigt zijn spijt op Facebook.

Onterecht veroordeeld
Ondanks zijn bizar positieve en liefdevolle houding, zijn er mensen die onze held van de dag het licht in de ogen niet gunnen. Ze luizen hem erin bij de politie en laten hem opsluiten voor iets wat hij niet heeft gedaan. De held wordt ter dood veroordeeld. Hij gaat niet in hoger beroep, maar laat het gaan en zit zijn straf uit. Hij sterft. Maar staat ook weer op.

De held van de vandaag is degene die ‘heb je naaste lief als jezelf’ bedacht. Als opdracht gaf. Zelf compleet doorleefde. Het is Jezus. Hij trok op met mensen die lepra hadden (Mattheus 8:2-3), met kinderen die niet meetelden (Lucas 18:16), met vrouwen die in zijn cultuur minderwaardig waren (Lucas 10:38-42). Wat ons betreft is hij niet de held van de dag, maar de held van alle eeuwen! Wat vind jij?

Lees hier het verhaal van de held die 2700 mensen redde op 9/11!

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡