Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wilrik (15) gaat hardlopen in Korea voor vervolgde christenen!

6 december 2018 · Leestijd 3 min

De Muskathlon is een initiatief van de 4emusketier. In verschillende landen rennen, lopen of fietsen atleten 21, 42 of 63 kilometer om geld op te halen voor goede doelen. En Wilrik gaat hier ook aan meedoen! Waarschijnlijk is hij de jongste, omdat hij maar drie weken voor de marathon 16 jaar wordt (wat de minimumleeftijd is). Door de christenen daar te bemoedigen en geld voor hen in te zamelen wil hij, samen met zijn vader, het verschil maken voor vervolgde christenen.

Zo vet, hoe kwam je op dit idee?

“Mijn moeder gaat elk jaar naar de Open Doorsdag. Mijn voetbalwedstrijd ging niet door, dus ik dacht: ach, vooruit ik ga wel mee. Uiteindelijk heb ik er veel meer aan gehad dan ik van tevoren had verwacht. Sprekers uit India, Pakistan en Korea vertelden over geloven in het geheim, omdat het verboden is om christen te zijn. De spreker over Noord-Korea vond ik het meest interessant. Dat is de gevaarlijkste plek van de wereld om christen te zijn. Hij vertelde over christenen die in een strafkamp zitten en daaruit willen ontsnappen. Nadat hij over hen had verteld, wist ik wat ik moest doen: in actie komen voor deze mensen. Maar hoe? Nog geen tien minuten later kwam er antwoord op deze vraag. Iemand vertelde over de Muskathlon, hij zei: “Iedereen kan wat betekenen, als je sportief bent is dit een uitgelegen kans voor je.” Ik ben inderdaad dat sportieve type, want ik voetbal drie keer per week, ik ga naar de sportschool en ik wil naar de politieacademie. Dus dit leek me wel wat.”

Vader en zoonbonding

afbeelding

“Toen mijn moeder en ik thuiskwamen, vertelde ik mijn plan aan mijn vader. En hij vroeg gelijk of hij met me mee mocht doen. Ik zei natuurlijk volmondig ja! Dus sinds kort trainen we samen op dinsdag. Helaas ben ik te jong voor de hele marathon, dus nu ga ik strijden voor de snelste tijd bij de halve marathon. Mijn vader gaat wel voor de hele. Het is echt een toffe ervaring om met hem dit te doen. Hij is niet alleen mijn vader, maar ook een goede vriend. Met hem ga ik het verschil maken!“

€20.000 inzamelen

“Ik stapte er blanco in, ik dacht: dit gaan we gewoon doen. Maar toen ging ik nog meer nadenken, want we moeten samen €20.000 ophalen. Dat is megaveel, dus we zijn keihard bezig met actie voeren. Ik denk dat het soms wel moeilijk gaat worden, maar het is eigenlijk een soort lopen over water. God beschouw ik als mijn beste vriend, ik vertrouw erop dat Hij ons helpt!”

Zuid-Korea

“We zijn ongeveer een week in Zuid-Korea. De eerste dagen gaan we (Noord-)Koreaanse christenen ontmoeten, naar de grens tussen Noord- en Zuid-Korea en verschillende inspiratiesessies en trainingen doen. Tijdens die dagen wil ik vooral de mensen daar bemoedigen en op verschillende manieren het verschil voor hen maken. Daarna is DE dag. We gaan echt op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea hardlopen, dus dat is denk ik wel heel erg indrukwekkend. Ik heb er nu al superveel zin in!”

Wil jij ook wat doen tegen christenvervolging, maar zonder een marathon te rennen? Je kan Wilrik en zijn vader sponsoren!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡