Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wil je bidden voor mijn hoofdpijn?

3 oktober 2018 · Leestijd 4 min

Kan ik ook voor genezing bidden als het gaat om iets kleins zoals hoofdpijn? En is het dan beter om zelf te bidden, of iemand te vragen om voor mij te bidden? Hele logische vragen om te hebben, want ook bij BEAM vinden wij gebedsgenezing soms een ingewikkeld onderwerp.

Gebedsgenezing in de bijbel

In 1 Korintiërs 12 staat dat er één Geest is en dat er verschillende gaven zijn: ‘En er zijn verschillende manieren waarop de Geest kan werken. Maar ze komen van dezelfde God, die al die dingen in de mensen doet. Maar iedereen krijgt deze dingen van de Heilige Geest om er de ándere mensen mee te dienen. Aan de één geeft Hij de gave om met wijsheid te spreken, aan iemand anders geeft diezelfde Geest de gave om dingen te weten. Aan weer iemand anders geeft diezelfde Geest de gave van bijzonder geloof. En aan wéér een ander geeft diezelfde Geest gaven om mensen te genezen’.

Iedereen heeft dus zijn eigen gave van God gekregen en dus niet iedereen heeft de gave voor gebedsgenezing. En tja, Jammer genoeg staat er niet op je voorhoofd geschreven met welke gave jij gezegend bent… Het is dus altijd goed om aan meerdere mensen te vragen of ze voor je willen bidden.

Manieren van gebedsgenezing

Bovendien zijn er verschillende soorten manieren van gebedsgenezing. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of iemand uit de kerk zijn hand wil opleggen. Deze persoon bidt dan voor je en legt ondertussen zijn of haar hand ergens op jouw lichaam met het doel je te genezen. Dit doet je misschien wel een beetje denken aan de manier waarop je moeder vroeger haar hand op je voorhoofd legde om te voelen of je koorts had. En als je dan daadwerkelijk koorts had, dan was het best wel fijn om zo’n lekkere koele hand op je warme voorhoofd te voelen.

Handen opleggen kan dus aanvoelen als een vertrouwd gebaar. Door dit vertrouwde gebaar kun je al een bepaalde rust ervaren die de pijn kan verminderen. Hoofdpijn kan namelijk ook een gevolg van iets zijn, veel stress of weinig slaap, bijvoorbeeld. De wetenschap dat mensen voor je bidden en je pijn bij God ligt, kan die stress al een stuk verminderen waardoor de hoofdpijn ook verdwijnt. Het heeft dus zeker zin om voor ‘iets kleins’ als hoofdpijn te bidden.

Mag ik bidden voor hoofdpijn?

Twijfel je toch of jouw kwaaltje te klein is? Niet doen. Heb jij ook weleens zo’n docent gehad die zei dat er geen domme vragen bestaan? Nou zo gaat dat met God ook. Je mag alles aan hem vragen en niets is te gek. In Lucas 4:38 genas Jezus de schoonmoeder van Petrus die hoge koorts had. Dus je kunt zeker vragen of hij voor je hoofdpijn wil bidden. Of hij het ook geneest en hoe hij dat doet is een tweede. God bepaalt of je geneest. Dat klinkt misschien een beetje wreed, maar wij kunnen niet zien welke plannen God met ons leven heeft. Dus ook al kiest Hij ervoor je niet te genezen, Hij zal altijd bij je blijven en je bijstaan tijdens je ziekte. 

Lees nu: "Het is altijd spanning om voor genezing te bidden"

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡