Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Wij hebben zeven diensten met Pasen"

16 april 2019 · Leestijd 3 min

Ieder jaar is het er weer: PASEN. Maar hoe vier je dit eigenlijk? Maar hoe vier je dit eigenlijk? En de kerk? BEAM vroeg, jullie gaven antwoord. Dit is hoe verschillende kerken de Paasdagen doorkomen.

Anniek (22) CGK in Aalten

“We hebben met Pasen niet hele bijzondere diensten. Eerste Paasdag hebben we twee diensten, die zijn zoals een gewone zondag. Alleen dan met meer instrumenten. Na de ochtenddienst verzamelen ons als gemeente op een groot plein middenin het dorp. Alle kerken uit de omgeving komen hier samen, dan zingen we gezamenlijk wat Paasliederen. Tweede Paasdag hebben we een welkomsdienst, onder begeleiding van veel muziekinstrumenten. Ook wordt er tijdens deze dienst een korte meditatie gehouden.”

Sam (19) CGK de Zuiderpoort in Almere

“Onze kerk doet volgens mij niet echt iets speciaals met Pasen. Je kan donderdag, vrijdag en zaterdagavond naar een kerkdienst. Tijdens de dienst op Goede Vrijdag wordt de Paaskaars gedoofd. Op zondag is er een ochtenddienst, dan wordt het Paasverhaal verteld.” 

Ilse (18) GKV het Baken in Ommen

“We hebben op Goede Vrijdag en Eerste Paasdag een dienst. Ook hebben we een door jongeren georganiseerde Paaswandeling op Tweede Paasdag. We hebben een speciale familieroute van 2 kilometer, dit is een speurtocht. De gewone route is 6 kilometer lang,. Er zijn gidsen die tijdens de wandeling dingen vertellen over Pasen en de natuur die we zien.”

Jan-Willem (21) Grote Kerk in Wageningen

“De kerkdienst op Eerste Paasdagis de belijdenisdienst. Tweede Paasdag is een Paasappèl, dan mogen mensen doormiddel van een thema liederen zingen of een gedicht voordragen.”

Marjet (17) Onze Lieve Vrouwe Ten Hemelopneming in Heino

“Bij ons in de kerk wordt Pasen uitgebreid gevierd. In totaal hebben we zeven diensten. Het begint op Palmzondag, dan hebben we op Witte Donderdag, Goede vrijdag, Stille Zaterdag en beide Paasdagen diensten. De eerste diensten gaan vooral om het lijden van Jezus. Na deze vieringen verlaten we de kerk in stilte en wordt er geen laatste lied gezongen.De diensten op Palmzondag en Eerste en Tweede Paasdag zijn juist extra feestelijke!”

Wil je ook graag over je kerk vertellen? Stuur ‘KERK AAN’ naar 06-83673700 en wij sturen je elke week een vraag. Dan mag jij vertellen hoe dit onderwerp in jouw kerk gebruikelijk is. Wie weet kom je dan ook op de site!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡