Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Wij hebben weinig jongeren in onze kerk"

19 februari 2019 · Leestijd 3 min

In Nederland zijn veel verschillende kerken. En elke kerk heeft een eigen manier om de jongeren te betrekken bij de diensten. Daarom vroegen wij aan BEAM’ers: Wat is er in jouw kerk te doen voor jongeren? Dit zijn jullie reacties.

Sophie (17) CGK in Zwolle

“Bij ons is voor jongeren een speciale catechisatie-vorm, waarbij je een groep mag kiezen waar je samen dingen gaat doen. Zoals leren koken, in de band gaan, de techniek regelen voor de kerkdienst, evenementen organiseren of bijvoorbeeld fotograferen. Ik zit zelf in de groep die de vrijwilligersreis voor de zomervakantie voorbereid. Tijdens of na deze groepen komt dan een stukje catechisatie. Echt superleuk en gezellig!”

Myrna (17) Barnabaskerk in Apeldoorn

“Wij hebben eens in het jaar een speciale jeugddienst. Daarnaast hebben we twee keer in de maand voor de jeugd een clubavond. Hierbij eten we gezamenlijk, doen we een bijbelstudie en een spel. Daarnaast hebben we doordeweeks catechisatie. Ook gaan we ieder jaar op kamp, doen we activiteiten en gaan we met z’n alle BBQ’en.”

Analy (15) Crossroads in Amstelveen

“Bij ons hebben kinderen van 0 t/m 14 jaar hun eigen programma. Vanaf 15 jaar zitten we vooraan in de dienst bij elkaar. Drie keer in de maand is er op de zaterdagavond een programma voor 15 jaar en ouder. Hier worden gezellige dingen gedaan en serieuze onderwerpen besproken.”

Stephanie (20) Het Kruispunt in ’s-Gravenzande

“Wij hebben eigenlijk weinig jongeren in onze kerk. Tieners gaan eens in de maand tijdens de dienst geloofszaken bespreken. Verder wordt iedereen gewoon bij de kerk betrokken. Op dit moment is er geen aparte jeugdgroep.”

Femmos (15) PKN in Elst

“Bij ons in de kerk zijn geen specifieke diensten voor jongeren. Wel is er catechisatie. Ik ga daar niet meer heen, omdat ik een Youth Alpa cursus volg. Ook is er een keer in de twee weken op zaterdagavond een bijeenkomst voor alle jongeren, maar daar ga ik ook niet heen.”

Wil je ook graag over je kerk vertellen? Stuur ‘KERK AAN’ naar 06-83673700 en wij sturen je elke week een vraag. Dan mag jij vertellen hoe dit onderwerp in jouw kerk gebruikelijk is. En wie weet kom je dan ook op de site!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡