Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Wij hebben vandaag 2,5 maand een relatie dankzij Pic Me”

10 april 2018 · Leestijd 5 min

Je kent vast ‘Pic Me’ wel, die rubriek waarbij christelijke singles op zoek gaan naar een leuke date. Maar: WIST JE DAT DAAR OOK ECHT STELLETJES DOOR ONTSTAAN? Daniël en Roos bijvoorbeeld! Wij zwijmelen weg, hoor.

Vorig jaar deed Daniël (20) mee aan een speeddate van BEAM. Helaas kwam daar voor hem niets uit. Daniël: “Een vriendin raadde mij aan om me op te geven voor Pic Me. Ik dacht dat het ook wel niets zou worden. Toch gaf ik het een kans. Een week later stond ik op Pic Me.” Daniël werd door meerder dames aangesproken.  Daniël: “Ik kreeg een stuk of zeven berichten, maar met één meisje klikte het wel heel erg goed…”

Roos (20): “Ik zag Daniël op Pic Me en hij leek mij meteen een leuke jongen. Ik besprak met vriendinnen of ik hem een berichtje moest sturen. Op het moment dat ik er voor bad, stuurde een vriendin dat ik Daniël moest benaderen. Ik zag het als een teken van God en stuurde Daniël een bericht.”

‘De klik’

2018-04-04-PHOTO-00000037

De ene klik leidde tot de andere klik. Roos: “Ik was best wel gespannen, omdat ik wist dat er andere meiden op Daniël zouden reageren. Daniel: “We bleken dezelfde interesses te hebben zoals geschiedenis, Israël en reizen. Na een paar dagen gingen we over op WhatsApp.” Roos: “Toen we erachter kwamen dat we een klik hadden, leek het mij een goed idee om af te spreken.” Binnen vijf dagen zagen ze elkaar voor het eerst. Daniël: “Ik haalde Roos op van het station. We zijn naar het meer gegaan en hebben nog een drankje in de stad gedaan bij een café. Het was erg gezellig.” Roos: “Ik zag hem en dacht: ‘Wauw dat is hem!’. Daniël had een extra fiets meegenomen zodat we overal heen konden gaan. We hebben heerlijk gewandeld en veel gepraat.” Op het bankje zei Roos tegen Daniël dat ze een relatie wel zag zitten. Daniël: “Ik zei dat ik ook wel een relatie met haar wilde. Sinds dat moment is het aan.” Roos: “Misschien niet de meest originele manier bij de eerste ontmoeting, haha.”

Langeafstandsrelatie

Roos woont in Zeeland maar loopt stage in Rotterdam. Daniël woont in Alphen aan den Rijn: “Doordeweeks zie ik Roos op woensdag. Ze kan dan eerder weg bij stage en Rotterdam is niet zo ver van Alphen aan den Rijn.” Roos: “In het weekend proberen we ook bij elkaar te zijn. Daniël komt naar mij en soms ga ik naar hem toe.” Daniël: “Mijn ouders vonden het superleuk dat wij een relatie kregen. Iedereen in mijn omgeving praat er positief over. God staat bij ons op de eerste plaats. Roos vertelde mij dat ze nooit op Pic Me zat, maar dat ze het gevoel had dat ze mij een berichtje moest sturen.” Roos: “Mijn omgeving reageerden heel leuk op onze relatie. Daniëls familie is ook heel lief. Ik voel mij daar erg welkom en thuis. We betrekken God in onze relatie. We bidden en lezen samen uit de bijbel. We vinden het belangrijk om samen bezig te zijn met het geloof en naar de kerk te gaan."

De ware

Dat de tortelduifjes nog op een roze wolk zitten is aan ze te merken. Daniël: “Ik vind Roos zorgzaam, lief en knap. Ik kan fijn met haar praten. Ze heeft het totale plaatje.” Roos: “Daniël is lief en sociaal. Ik vind het heel belangrijk dat ik een sociale vriend heb die het goed met mijn familie en vrienden kan vinden. Hij maakt mij gelukkig en ik ben blij dat dit door Pic Me kon.” Op de vraag hoe ze de toekomst voor hun zien geven ze allebei hetzelfde antwoord. Daniël: “Ik denk dat we de komende jaren eerst veel leuke reistripjes gaan maken. Uiteindelijk wil ik wel met haar gaan trouwen. Het is een en al geluk met Roos.” Roos: “Op een dag wil ik wel huisje, boompje, beestje met Daniël. Pic Me lijkt misschien een grote stap. Het was spannend, maar kijk hoe gelukkig ik nu met Daniël ben! Dat dit door Pic Me kan is alleen maar mooi en hier ben ik super dankbaar voor.”

Lees ook: Tobias en Eline kregen een relatie via Pic Me!

Meedoen met Pic Me? Stuur dan vijf kneitersleuke/-gekke/interessante foto’s van jou door naar beamredactie@eo.nl en vertel wie je bent (Insta, leeftijd, woonplaats) plus wat God voor jou betekent!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡