Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie of wat is de Heilige Geest? Deze video legt het uit!

9 mei 2018 · Leestijd 2 min

De ‘Heilige Geest’ is een term in de Bijbel die gebruikt wordt om het mysterie en de kracht van Gods aanwezigheid te beschrijven. In deze video the Bible Project bekijken we de oorspronkelijke Hebreeuwse betekenis van het woord "geest/adem", en hoe dit je kan helpen de verhaallijn van de hele Bijbel op een nieuwe manier te bekijken.

Heilige Geest

De heilige Geest is één van de drie verschijningsvormen van God. Je hebt God Zelf, je hebt Jezus die als mens op aarde heeft gelopen en dan is er de heilige Geest, die in harten van gelovigen woont. Deze Geest staat er om bekend dat hij mensen inspireert, leidt en bemoedigt. En hij rust gelovigen toe om zoals Jezus te zijn in deze wereld (1 Johannes 4:17)

Heilige Drie-eenheid

Omdat de heilige Geest onlosmakelijk verbonden is met Jezus en God, wordt er ook wel gesproken over de drie-eenheid van deze drie personen: Vader, Zoon en heilige Geest. Ze bestaan alle drie eeuwig (Hebreeën 9:14) ) en ze doen hetzelfde werk. Ze verwijzen naar elkaar en moedigen mensen aan om met God te leven. De heilige Geest wordt ook aangesproken met God, zie (o.a. Handelingen 5:3-4).

Lees hier meer!

Geschreven door

Joram

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡