Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Whitney ging viral met 'Oceans' op station: “Ik schrok me rot!”

25 november 2019 · Leestijd 4 min

Whitney (22) was nooit erg met het geloof bezig, totdat God zich aan haar liet zien. Hier kwam een echte boost in toen ze viral ging met een filmpje waarbij ze gospel zong op een stationspiano. “De Heilige Geest zei tegen me: ‘Het gaat er niet om wat jij hiervan vindt, maar het gaat erom wie het moeten horen!”

"Er was geen discussie mogelijk met mijn ouders – ik moest elke zondag mee naar de kerk. Zelf zag ik toen het nut er niet van in, hoewel ik mijn ouders hier achteraf erg dankbaar voor ben. Op een dag vroeg ik aan God: “Als U echt bent, laat Uzelf dan aan mij zien!” Ik ging bidden en deed mijn handen omhoog."

Meer tussen hemel en aarde

"Ineens voelde ik een druk in mijn handen. Ik opende mijn ogen maar zag niks. Na mijn ogen weer gesloten te hebben voelde ik een hand die mijn hand vastpakte! Ik schrok ontzettend, maar tegelijkertijd vond ik het heerlijk om de aanwezigheid van God te voelen. Vanaf dat moment besefte ik dat er meer is tussen hemel en aarde dan ik realiseerde. Mijn nieuwsgierigheid naar God begon: ik ging vaker naar de kerk, ik begon me te verdiepen in het Woord en mijn passie voor God werd aangewakkerd!"

Het maakt me niet uit wat mensen van me vinden

"Zo ging ik ook naar een jeugdconferentie in mijn kerk. De leiders zagen potentie in mijn zangtalent die ik zelf niet zag en begonnen me te trainen. Ik was onzeker en geloofde niet dat ik goed genoeg kon zingen. De jeugdleiders zorgden ervoor dat ik moest zingen tijdens deze conferentie. Dat was geweldig! Vanaf die dag werd ik vurig voor Christus. Ik wilde Zijn naam verkondigen en het maakte me niet meer uit wat de mensen ervan zouden vinden."

afbeelding

Evangeliseren op Amsterdam Centraal

"Dit betekende dat ik veel ging evangeliseren, zelfs als ik dat alleen moest doen. Vanuit mijn kerk nam ik flyers mee en ik ging naar Amsterdam Centraal. Ik maakte praatjes met mensen en ineens hoorde ik mensen op de piano spelen. Ik liep erheen en vroeg: “Is er hier toevallig iemand die gospel kan spelen?’. Verrassend genoeg stapte er uit het niks ineens een jongen naar voren: ‘Ja, ik kan wel spelen."

Ik kan echt niet zingen, wat vreselijk

"We hebben samen ‘Oceans’ van Hillsong gezongen. Ik was niet bang, ik deed het gewoon. Na afloop deed ik mijn ogen weer open en ineens stonden er allemaal mensen om me heen. Ik schrok me rot! Er was zelfs een zwerver die begon te huilen. Ik heb hem een knuffel gegeven en toen besefte ik pas wat muziek met mensen kon doen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

‘Wat lelijk!’ was het eerste wat ik dacht toen ik thuis de video terugkeek die iemand had gemaakt. ‘Het klinkt vreselijk, ik kan echt niet zingen!’. Ik werd onzeker maar toen sprak de Heilige Geest tegen me. Hij zei: ‘Het gaat er niet om wat jij hiervan vindt, maar het gaat erom wie het moeten horen!” Ik plaatste de video toch maar en ik bad tot God dat het de juiste mensen zou bereiken."

Levensveranderend filmpje

"Binnen een week had deze video 7000 views! Die dag is het begin van mijn muziekcarrière geweest. Het filmpje heeft mijn leven veranderd. Ik kreeg zoveel mogelijkheden, ik heb gezongen in het buitenland, met de Passion en op het gospelfestival. Het is geweldig wat God in zo’n korte tijd heeft gedaan!

Dit was nooit mijn oorspronkelijke bedoeling geweest. Ik zing niet om mooi te doen, om zelf beroemd te worden, maar om Gods woord door te geven. Zelf schrijf ik ook muziek, maar dat heb ik nog niet uitgebracht. Ik wacht op de dag dat God de juiste mensen op mijn pad brengt zodat dat ook werkelijkheid wordt. Ik hoop een keer te mogen zingen tijdens mijn favoriete dag van het jaar: de EO-Jongerendag! Vorig jaar heb ik voor de EO-Jongerendag geëvangeliseerd met mijn vrienden in de metro’s."

Christelijke T-shirts

"In de toekomst zou ik graag verder gaan met muziek. Ik doe nu een Fashion opleiding, hier heb ik een doneeractie voor opgestart. Ik zou fashion en muziek graag willen combineren. Dit zou ik willen doen door zelf christelijke T-shirts te ontwerpen en deze aan te trekken wanneer ik zing. Maar het belangrijkste is echt zingen om Gods naam groot te maken. Ik doe wel een opleiding, maar de reden dat ik hier op aarde ben is om God te aanbidden!"

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡