Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“We zetten de lichten uit en gingen lasergamen in onze kerk”

6 april 2019 · Leestijd 4 min

In de kerk kan je veel meer doen dan luisteren naar een preek en liedjes zingen. Van doopdienst, tot jongerenevenement, tot bruiloft: wij willen we graag weten wat jouw mooiste herinnering aan jouw kerk is!

Kaat (18) over de Christusgemeente in Antwerpen

“Mijn mooiste herinnering is de doop van een mentaal en fysiek gehandicapte jongen. Hij was al een jaar of 6, maar zijn ouders stelden zijn doop uit om een reden die ik niet ken. Toen kregen ze te horen dat de vader van de jongen door terminale kanker nog maar zeer kort te leven had. Heel snel werd er in onze kerk een doop voor de jongen georganiseerd. Dat was zo’n krachtig moment om bij te zijn. In onze catechesegroep werd een tijdje terug ook gevraagd wat onze mooiste herinnering was, en iedereen had deze doop als antwoord.”

Christi (14) over de Eudokiakerk GKV in Kampen

“De mooiste herinnering die ik heb aan mijn kerk, was toen we met de jeugd een nacht in de kerk hebben geslapen voor het goede doel. Met een paar vrienden hebben we dat georganiseerd en het was zo leuk! We hebben die nacht heel veel gedaan: levend stratego, lasergamen in een donkere kerk, de jongens tegen de meiden, film kijken… Supervet! Daarna hebben we nog geslapen, ik denk ongeveer twee uur…

We hebben met sponsors geld opgehaald voor straatkinderen, uiteindelijk wel €1200! Ik vond het supergezellig en heel mooi om te organiseren, na afloop was ik alleen wel heel moe…Dit jaar gaan we het weer organiseren, ik heb er nu al zin in!”

Jette (18) over PKN de Zijdekerk in Boskoop

“Ik heb twee momenten: mijn belijdenis en de dag dat mijn moeders gingen trouwen. Op die momenten merkte ik dat God er echt was en wat echte liefde betekent. In de dienst dat ik belijdenis deed, zong ik het lied 'lopen op het water'. Ik voelde de Heilige Geest in mijn hart en dat God bij me was. Hij liet me weten dat mijn belijdenis een mooie keuze was, en dat ik mijn hart aan Hem kan en mag geven.  

De bruiloft van mijn moeders was ook heel speciaal. Het was best spannend omdat homoseksualiteit best een moeilijk onderwerp is. Dat is ook zo in mijn kerk, al helemaal omdat mijn stiefmoeder ook dominee is. Maar op het moment dat de zegen werd gevraagd, scheen de zon op mijn moeders en was iedereen zo gelukkig. Het kwam op ons over als een teken van God, zo van: ‘Ik houd zo veel van jullie. Ik ben met jullie op de weg die jullie met elkaar gaan, als partners en als gezin!’ God liet mij op dat moment zien dat Zijn liefde voor iedereen is, dat liefde tussen twee mensen een zegen is van Hem.”

Elisabeth (18) over de Nederlands Hervormde Kerk in Nieuwpoort

“Mijn mooiste herinnering aan mijn kerk is mijn belijdenisdienst van afgelopen Pinksteren. Het was een hele mooie dienst op een stralende zondag. Pinksteren heeft op deze manier een hele mooie betekenis gekregen. Om met Pinksteren - de dag waarop de Heilige Geest werd uitgestort - je ja-woord te geven aan de Heer en dan Zijn Geest te mogen ontvangen is heel mooi. Het blijft voor mij een dag met een gouden randje.”

Wil je de volgende keer ook meedoen? Stuur ‘KERK AAN’ naar 06-83673700 en wij sturen je elke week een vraag. Dan mag jij vertellen hoe dit onderwerp in jouw kerk gebruikelijk is. En wie weet kom je dan ook op de site! Lees hier hoe belijdenisdiensten er in andere kerken uitzien!

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡