Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"We werden drie keer opnieuw verliefd op elkaar"

9 oktober 2018 · Leestijd 5 min

Wout en Elsa* (beide 21) weten precies hoe het is om in een relatiecrisis te zitten. Tot twee keer toe zette Wout een punt achter hun relatie. Toch zijn ze nu, voor de derde keer weer bij elkaar. Wout: “Ik was naïef om te denken dat je altijd zo verliefd blijft als in het begin. Het is zo bijzonder dat Elsa mij nu weer een kans geeft. Ik weet nu hoe gruwelijk ik haar mis als ik niet bij haar ben.”

Voor Wout was het liefde op het eerste gezicht toen hij Elsa ontmoette tijdens een feest van hun studentenvereniging: “We waren met een grote groep mensen, maar zij viel gelijk op. Ik ben meteen op haar afgestapt.” Elsa was niet gelijk overtuigd, maar na de eerste date voelde ook zij die vlinders: “Als ik bij Wout ben, voelt het alsof ik thuiskom. Hij is energiek, passievol en ontzettend lief. Het voelde gelijk goed.”

Ze hebben een jaar en drie maanden verkering wanneer Wout twee weken naar het buitenland gaat om in een recreatieteam te werken. Daar begint hij te twijfelen: “In het begin was onze relatie perfect, maar op een of andere manier begon het te wennen. Ik was naïef om te denken dat je altijd op die roze wolk blijft zitten, maar dat verwachtte ik wel.” De mensen om Wout heen zeiden ook dat hij het uit moest maken als het niet goed voelde en dus besloot Wout de relatie af te breken zodra hij terugkwam.

Ik was naïef om te denken dat je altijd op die roze wolk blijft zitten, maar dat verwachtte ik wel

Ik dacht: 'Wat flikt hij mij nu!'

Voor Elsa kwam dit als een totale verrassing. Wout had niets verteld over de twijfels die hij had, dus dat hij het uitmaakte kwam hard aan: “Ik was verdrietig, maar ook boos. ‘Wat flikt hij mij nu?’ dacht ik.” Wout snapt dat wel: “Het was heel traumatisch. Zij had hele andere verwachtingen toen ik weer thuiskwam.”

Daardoor vond Wout het ook zo bijzonder dat Elsa hem uitnodigde voor een drankje toen hij een paar maanden later op haar afstapte: “Ik miste Elsa ontzettend en ik wilde haar heel graag weer zien. Elsa is ontzettend trouw en ik weet zeker dat ze onvoorwaardelijk van mij houdt en ik hou ook ontzettend veel van haar.”

"Onze relatie voelde te gewoontjes..."

Toch ging het een jaar later weer fout. Opnieuw begon Wout te worstelen met zijn gevoelens: “De relatie voelde te gewoontjes. Ik praatte veel met andere mensen en die zeiden: ‘Als je dit nu al weer voelt, dan kun je je afvragen of jullie wel voor elkaar gemaakt zijn’. Ik moest het uitmaken, een andere oplossing zag ik niet.” Elsa: “Op dat moment dacht ik wel: laat dan maar! Mijn ouders werden er ook gek van. Zij zagen hoeveel pijn Wout mij deed. Af en toe spraken Wout en ik nog af, maar we zagen het allebei niet echt meer zitten.”

Acht maanden later stapte Wout voor de derde keer op Elsa af. Ze spraken af om een drankje te doen en bij te praten. Elsa: “Voor de derde keer viel ik op Wout. Natuurlijk, je blijft toch een band voelen, maar als het uitgaat wil je dat toch ook zo ver mogelijk wegdrukken. Elke keer als we weer afspraken, werd ik helemaal verliefd... ”

Voor de derde keer werd ik verliefd op Wout

"We hebben genoeg aan elkaar"

Wout kon het bijna niet geloven dat Elsa het nog een keer wilde proberen met hem: “De eerste keer kon ik het een beetje snappen, omdat Elsa gewoon zo is. De tweede keer begreep ik het totaal niet. Ik was een ontzettende lul geweest en ik had Elsa echt pijn gedaan. Ik weet nu hoe gruwelijk ik haar mis als we niet samen zijn en hoe bijzonder onze relatie is. Ze weet nu ook hoe ik ben. Daarom heb ik haar beloofd het altijd te vertellen wanneer ik weer twijfel over onze relatie. We hebben genoeg aan elkaar en ik ben ontzettend blij met haar.”

Af en toe is Elsa nog bang dat het nog een keer helemaal fout gaat: “Ik bid veel en betrek God in onze relatie. In het begin vond ik het heel verwarrend. Wil God nou wel of niet dat wij samen zijn? Nu voelt het écht dat God dit ook wilt. Ik heb vertrouwen dat het nu goed is. We houden op een andere manier van elkaar en ik heb nu op een andere manier voor Wout gekozen. Dat voelt goed.”

*Wout en Elsa zijn niet de echte namen van degene die we geïnterviewd hebben. Het koppel op de foto zijn ook niet Wout en Elsa. 

Heb jij een mooi, ontroerend of hilarisch verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 06-83673700. Vinden we tof!

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡