Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"We mogen niet samenslapen van mijn ouders"

13 januari 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Bijvoorbeeld voor Romy (18), die graag samen naar een hotel wil met haar vriend, maar door haar ouders wordt tegengehouden. Wat vind jij?

Romy (20): "Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 8 maanden samen van de 1,5 jaar dat we elkaar nu kennen. En samen willen wij graag een keer terug naar de plek waar we elkaar hebben ontmoet. Alleen dit is wel een stukje rijden en als we dit willen doen dan moeten we er ruim een dag voor uit trekken. Om alles een beetje waard te maken met reistijd enzo willen we graag een nachtje ergens een hotel pakken. Alleen mag dit niet van mijn ouders. Ik heb het gevoel dat ze me niet genoeg vertrouwen als ik zeg dat we geen seks willen hebben en alleen gaan slapen. We willen zelfs twee aparte bedden doen als ze het echt niet vertrouwen, maar het mag niet. Ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken!"Kimberly:

"Ik denk dat je het er over moet hebben met je ouders over 2 aparte bedden, ik vind dat het moet kunnen. Het klinkt trouwens als een super leuk plan, superromantisch! Heel veel plezier nog met elkaar en succes met je ouders!" Christiaan: "Ga proberen om samen met je vriend en jullie ouders om de tafel te zitten en het er met elkaar over te hebben. Zodat jullie allemaal je mening en gevoel erbij kunnen uitspreken en vraag natuurlijk hierbij ook om Gods hulp. Maar mochten jullie er toch niet uitkomen, dan zouden jullie alsnog kunnen gaan, maar dan alleen een dagje. En aan het eind van de dag weer teruggaat. Het gaat er tenslotte om dat jullie samen tijd hebben kunnen doorbrengen op de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Succes!" Julia: "Ik snap je ouders, maar snap jullie ook. Mijn tip: ga met jullie ouders praten en probeer ze ervan te overtuigen dat jullie allebei geen seks willen." Marius: "Ik begrijp dat je het advies van je ouders graag opvolgt, maar op den duur moet je eigen keuzes durven te maken. Wat ik wel tof van jullie vind is dat jullie duidelijke afspraken maken en dat geeft vertrouwen. Bouw daarop verder." Nathanja: "Heey Romy, ik ken het probleem... Ik mag ook niet bij een jongen slapen... Tenzij we niet in de zelfde kamer liggen, laat staan op t zelfde bed... Maar wat wij hebben gedaan is duidelijke afspraken maken over overnachten bij elkaar! Misschien is het tijd om samen met je ouders en je vriend te gaan praten en duidelijke afspraken maken! Succes!" Wat is jouw advies aan Romy? Laat het weten in de reacties! Heb jij ook een vraag over vriendschap of de liefde, vriendschap of seks? Stuur 'm (anoniem) in via beamredactie@eo.nl.

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡