Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WAUW: Memphis Depay rapt (over zijn geloof!!)

5 oktober 2018 · Leestijd 2 min

We hebben al eerder iets over Memphis Depay en zijn geloof geschreven. Deze voetballer laat het vrij fanatiek op Instagram zien en doet nu dus ook aan rappen. Samen met de Rotterdamse rapper Winne brengt hij de single 'Akwaaba' uit. De opbrengst van het nummer is voor de The Genesis Foundation van Memphis. ‘Akwaaba’ betekent 'Welkom' in het Ghanees eert Memphis zijn Ghanese roots. "Niet voor mij, maar ik doe dit voor mijn naasten." Wat een held!

"Iedereen weet voor wie ik speel", vertelt Memphis Depay in een diepteinterview met de Volkskrant. In bijna elke zin die hij spreekt komt 'God' of 'almighty' terug. "Mensen zien vanzelf dat ik in God geloof. Hij maakt het me heel makkelijk. God was er altijd al voor mij. Ik was er alleen niet voor Hem. Iemand heeft mij anderhalf jaar geleden naar Hem gebracht. Daardoor ben ik veranderd in positieve zin."

Depay weet niet waar zijn carriere eindigt. "Maar God weet het wel. Hij gaat me naar een niveau brengen waarop niemand me nog heeft gezien. Ik speel niet meer met angst. Nu denk ik: waarom zou ik stressen als ik een grote kans mis? Ik wil genieten. En als ik geniet, hoef ik niet te scoren of assists te geven. Dan is dat al genoeg."

Lees hier verder...

Memphis Depay bij De Wereld Draait Door

Woensdag was Memphis Depay ook te gast bij De Wereld Draait Door. Daar vertelde hij hoe hij zijn geloof weer terugvond. "De Bijbel, worshipping, heeft rust in mezelf gebracht. Ik ben een mens. Ik ben een zoon van God en toevallig kan ik een beetje voetballen."

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡