Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WAUW: "Het opbouwen van Jongerenterrein op Opwekking kost circa 250.000 euro."

23 februari 2019 Leestijd 2 min

Gilbert Thera - medewerker jongerenterrein Opwekking - raakte ge茂nspireerd door de column van BEAM-redacteur Bas over waarom christelijke events altijd zo goedkoop mogelijk moeten zijn en schrijft bloedeerlijke blog over hoe dat bij Opwekking zit: "Wist je dat de tenten, de techniek en de infrastructuur op het jongerenterrein circa 250.000 euro kost?"

"Ik mag nu twee jaar meedraaien in het kernteam van Opwekking dat verantwoordelijk is voor de visie en de sprekers tijdens het weekend op het jongerenterrein. Ieder jaar mogen wij duizenden jongeren verwelkomen. Laatst hoorde ik zelfs dat wij zo’n 10.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen tijdens het weekend. 10.000! Maar wat als ik je vertel dat alle collectes van het jongerenterrein bij elkaar opgeteld nog geen 5 euro per unieke bezoeker bedraagt?

Wist je dat de tenten, de techniek en de infrastructuur op het jongerenterrein circa 250.000 euro kost? Dan hebben we het nog niet eens over de kosten van alle programma onderdelen als bands, sprekers en podiumkunsten...

Maar, ik denk niet dat we gierig zijn, maar ik geloof wel dat we ervan uitgaan dat iemand anders het wel even voor ons betaalt, omdat dat ieder jaar gebeurt. Maar wat zou er kunnen gebeuren als alle jongeren die naar Opwekking komen in de komende drie maanden, iedere maand 5 euro opzij zetten om te te geven, te investeren en te zaaien in iets wat al zoveel jaren tot zegen is van zoveel jongeren?"

Lees verder op de blog van Gilbert Thera


Lees de column van Bas: Waarom moeten we als christenen alles (bijna) gratis doen?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕