Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat zou jij doen met 1 MILJOEN?!

4 juli 2017 · Leestijd 3 min

Deze week is ‘geld’ het weekthema bij BEAM. Hoe ga je met geld om? Hoeveel geef je weg? Hoeveel verdien je? Allemaal hele verantwoordelijke vragen. Daarom leek het ons ook leuk om een hele onverantwoordelijke vraag te stellen: wat zou jij doen met 1 MILJOEN? We stelden deze vraag aan BEAM’ers en hieronder kun je hun reacties lezen. Wat zou jij doen met 1 miljoen?

Bas:

ik zou een deel aan mijn familie schenken, een hele mooie roadtrip maken en een deel aan een goed doel geven! Charlotte: op vakantie gaan naar curaçao en daar met dolfijnen zwemmen, staat op nummer 1 van mijn bucketlist!

Hij bedoelt natuurlijk de EO-Jongerendag

Benjamin:

Ik zou heel veel weggeven aan goede doelen, minimaal 90 procent! Wat ik overhoud, geef ik ook nog eens aan familie en vrienden die het geld hard kunnen gebruiken! En dan koop ik voor mijzelf een nieuwe basgitaar, en hoop ik dat ik over een paar jaar op Opwekking kan spelen! Dirk: Ik zou met 1 miljoen camera's en audio kopen om mijn YouTube kanaal beter te maken en met het geld wat ik over houd ga ik iets leuks doen met vrienden of familie.

Voor de echte rekenaar (wordt wel een klein zwembad)

Bart

: 500.000 spaarrekening, 250.000 goede doelen, 125.000 voor het bouwen van een huis met zwembad en 125.000 voor overige leukigheden.

In de categorie 'lekker eerlijk'

Sanne:

Uitgeven aan goede doelen (zegt iedereen). Nee grapje, ik zou er heel veel lol mee hebben, lekker op vakantie gaan met vrienden, mijn rijbewijs in 1 keer afbetalen en gewoon een klein deel aan goede doelen geven. Merel: Eigenlijk zou ik aangezien dit BEAM is moeten reageren met; ik zou het aan een goed doel doneren. Maar eigenlijk zou ik er een Porsche van kopen. Max: Als ik veel geld zou hebben zou ik lekker op mezelf gaan wonen, want ik ben m'n ouders wel zat. Willemijn: Al het Playmobil kopen dat er bestaat! Dat was vroeger mijn droom! Geintje, nu zou ik een documentaire maken en op reis gaan!

Mooie voornemens

Rian:

Investeren in een medicijn voor kanker. De moeder van een hele dichte vriend van mij heeft kanker. Ik zie hem eronder lijden en het is stom als je machteloos moet toekijken. Emke: Nou ik zou lekker veel geld weggeven aan de arme mensen en vervolgens een nieuw bedovertrek kopen aangezien er op mijn oude de Amerikaanse vlag staat en me dat een beetje aan Trump doet denken.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡