Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat zegt de Bijbel over talent, ambitie en geld?

22 maart 2014 · Leestijd 3 min

Misschien zit je wel in je examenjaar of ben je dit jaar begonnen met studeren. Dat is heel leuk, maar kan ook behoorlijk pittig zijn. Er komen veel keuzes op je af. Wat voor studie moet ik gaan doen? Heb ik de juiste keuze gemaakt? Volg ik mijn hart, of wil ik veel geld verdienen?

In onze cultuur en op jonge leeftijd voelt het alsof de wereld aan je voeten ligt. Ergens klopt dat wel, maar wat moet je kiezen in deze zee aan mogelijkheden? En daarnaast, moet je kiezen voor je passie en talent, of gewoon zorgen dat je financieel kan rondkomen? Wil je veel geld verdienen, of gewoon doen wat je leuk vindt?

Talent en gaven
Wij zijn geschapen naar het evenbeeld van God. Hij heeft ons uniek gemaakt en heeft ons een doel en een taak op aarde gegeven. Een bepaald talent. Om erachter te komen wat je talenten zijn is het belangrijk Hem te leren kennen. Zo kun je misschien ook meer richting krijgen in het maken van de juiste keuze! Hoe denk je dat jij God beter kan leren kennen? Een kameel door een naald
In de Bijbel lees je niet dat het nastreven van een carrière of geld slecht is. Welvaart en rijkdom zijn niet verboden. Het gaat erom hoe je er mee omgaat. Recht en gerechtigheid gaan boven alles. In Mattheus 19:24 lees je dat het ‘’voor een kameel gemakkelijker is om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.’’ Hiermee wordt niet bedoelt dat het slecht is om rijk te zijn of dat na te streven, maar dat het erom gaat hoe je er mee omgaat. Begraven talent
Lees ook Mattheus 25: 14-30 waaruit blijkt hoe belangrijk God het vindt dat wij zorgvuldig omgaan met ons talent! Hierin lees je over drie dienaren. Hun heer geeft hen talenten. Eén van hen krijgt vijf talenten, één van hen krijgt er twee en de laatste krijgt er één. Hij doet niets met zijn talent en begraaft het, uit angst. Hoe reageert zijn heer hierop? Hoe ga jij om met deze thema’s? Vind je het belangrijker je hart en passie te volgen, of streef je veel geld na? Wat zijn je ambities?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡