Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat onze mannen zo leuk vinden aan vrouwen. En andersom.

16 maart 2016 · Leestijd 3 min

Woensdagmiddag, een perfect moment voor een rondje redactie. We vroegen aan onze mannelijke collega’s: wat vinden jullie leuk aan vrouwen? En aan de vrouwen, je voelt ‘m vast al aankomen: wat vinden jullie leuk aan mannen? Vergeef ons de generalisaties. En pas op: van al deze complimentjes ga je blozen.

Wat onze mannen leuk vinden aan vrouwen

Rimme, het mannelijke geweten van BEAM:

“De verfijnde schoonheid, de souplesse waarmee vrouwen dingen doen (t.o.v. lompe mannen), de kleine maniertjes als er geflirt wordt (zoals met hun haar spelen) en dan verder nog wat 18+ redenen.”

Marnix, de Justin Bieber lookalike uit Amsterdam:
“Ondanks dat ze schattige ogen hebben, kunnen ze verraderlijk fel en krachtig zijn, wat vervolgens weer aantrekkelijk is (soort cirkel). Ze zijn iets lieflijker en aandoenlijker in omgang dan meeste mannen (die zijn te druk bezig met mannelijk zijn, wat hen vaak dan juist niet lukt). Ze zijn slim, kunnen goed luisteren en denken veel na. Dit laatste is leuk omdat je dat kan ontregelen en dat is dan weer erg grappig vaak. Oh ja, en ze zijn wel grappig, vaak onbedoeld.”

Michael, de man die net vader is:
“Vrouwen zijn anders. Dat op zich geeft al genoeg om over na te denken, want waarom vind ik dat zo leuk aan vrouwen? Ik denk dat ik dat het beste kan vergelijken met een film. En dan met name als je voor het eerst naar een 3D film gaat. Je weet niet wat je overkomt! Ineens is er een extra dimensie. En dat is... spannend? mooi? magisch? onverklaarbaar?”

Wat onze vrouwen leuk vinden aan mannen

Janita, het vrouwelijke geweten van BEAM:

“Wat ik leuk aan mannen vind: <Gebaseerd op mijn vader en broer> Ik heb altijd het gevoel dat bij mannen alles wel goed komt. Een probleem? Geen stress, dat lossen we rustig en eenvoudig op.”

Jacqueline, onze feminist in hart en nieren:
“Wat ik het leukst vind aan mannen? Dat het net vrouwen zijn. Gewone mensen dus. En dat ze helemaal niet zo anders zijn als ze de vrouwelijke helft van de wereldbevolking graag willen laten geloven. Hoewel dat weer een beetje generaliserend is. Daarom nog een keertje: wat ik het leukst vind aan mannen? Dat het mensen zijn :).” Duidelijk, Jacq. 

Arachne, de vrouw met de ondeugende ogen:  
“Mannen zijn ongecompliceerd(er), helpen het leven te relativeren, vaak heerlijk nuchter, en ze hebben humor! “ Lola, die haar lange haar in zou ruilen voor een baard:
“Het is leuk om te merken dat ze stoere praatjes én dromerige woorden hebben, dat achter een harde buitenkant een zachte binnenkant schuilgaat en dat ze zowel robuust als kwetsbaar zijn. Gecompliceerd op een ongecompliceerde manier. Daar kunnen vrouwen van leren, die zijn het vaak andersom, haha.
O, en ik geef toe: baarden staan mannen beter dan vrouwen. Daar verdienen ze credit voor.” 

En nou jullie!

Wat vinden jullie mannen zo leuk aan vrouwen? En jullie vrouwen aan mannen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡