Ga naar submenu Ga naar zoekveld

WAKE Event wil begrip creëren tussen witte en zwarte christenen: "Durf te luisteren"

26 juni 2020 · Leestijd 2 min

Op zaterdag 4 juli gaat het online event 'WAKE, dare to connect' live. Doel van het event: meer begrip tussen witte en zwarte christenen creëren. Shelton Telesford: "We zijn geen protestbeweging, maar een plek om je liefdevol uit te spreken."

Een avond vol muziek van zwarte en witte christelijke artiesten, spoken word en persoonlijke verhalen van jongeren over de impact van racisme in hun leven: dat is WAKE. Met het event wil WAKE meer begrip creëren tussen zwarte en witte christenen. "Maar...", zegt spreker Shelton Telesfort - "... we zijn geen protestbeweging. We willen vanuit ons geloof een platform bieden voor iedereen die zich op een liefdevolle manier wil uitspreken tegen racisme." De initiatiefnemers hopen dat de verdeeldheid tussen jongeren afneemt en plaatsmaakt voor empathie. 

Wie, wat, wanneer?

Shelton: "De pijn die racisme veroorzaakt, is echt. Erken dat die pijn er mag zijn, ook al begrijp je hem niet helemaal. Durf te luisteren. Dat zou al grote winst zijn" WAKE is bedoeld voor mensen tussen de 18 en 30 jaar en gaat op zaterdag 4 juli om 20.00 uur live op het YouTube-kanaal van MOVE.Community. Tijdens het gratis, online event kun optredens zien van onder andere Dwight Dissels, Damascus en Adem Project. Check voor meer informatie de Insta-pagina van WAKE (@wake.event). 

Meer weten over racisme, Black Lives Matter en white privilege? In dit artikel leggen we het voor je uit!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡