Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Volle Evangelie gemeente in ’t Goudse | “Met 30 man zijn we net een grote familie”

22 maart 2019 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of geniet jij van de rust, zit je gezellig met je familie en vrienden in de kerkbanken en legt de koster fluitend de collectezakken klaar? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Stefan (24) over de Volle Evangelie gemeente in ‘t Goudse.

Algemene informatie

Kerk: Volle Evangelie gemeente in ’t Goudse

Adres: Oosteinde 27, Moordrecht

Aantal leden: ruim 30

Dienst(en): iedere zondag om 15:00 uur

Hoe ben je in deze kerk gekomen?

“Ik ben in deze kerk gekomen via mijn vrouw. Toen ik nog niet getrouwd was, zat ik bij de Hervormde Kerk. Ik ben een keer meegegaan met haar naar een jeugdavond. Ik vond het erg leuk en zit nu sinds 2013 met veel plezier in deze kerk.

Het leuke aan deze kerk vind ik dat er relatief veel jeugd is. Het is een kleine gemeente, waardoor we heel hecht zijn met elkaar. Het voelt als een grote familie.”

Hoe ziet de dienst eruit?

“Iedere zondag om 15:00 hebben wij de dienst. Het duurt ongeveer anderhalf uur. We beginnen eigenlijk altijd met lofprijs en aanbidding. Dit doen we vaak doormiddel van Opwekkingsliederen. Daarna volgt een preek. De preek kan door iedereen uit de gemeente worden gegeven. Ook komen er soms sprekers van buitenaf. Na afloop van de dienst is de mogelijkheid om koffie te blijven drinken.”

We willen iedereen de kans geven om zijn of haar talent te laten zien

“Er wordt gezongen onder leiding van de band. Iedere week zitten er weer andere mensen achter de instrumenten. We willen iedereen de kans geven om zijn/haar talent te laten zien. Natuurlijk wordt er gekeken naar de beste combinaties tussen stemmen en instrumenten, maar iedereen is van harte welkom.”

Wat is er voor jongeren te doen in de kerk?

“In de kerk wordt veel gedaan voor jongeren. Zo is er iedere zaterdagvond een jeugdavond, de eerste zaterdag van de maand noemen we dit moreavond. Op deze avond komt er een spreker of levert een van de jongeren een thema aan waar ze het over willen hebben. De jeugdavonden zijn bedoeld om het ontwikkelen van de jongeren te ondersteunen.”

Hoe ervaar je God in de kerk?

“Ik ervaar God vooral in het werk wat wij doen. In samenwerking met Zending en Gemeente ondersteunen wij ieder jaar een zendelingenechtpaar. We organiseren sponsoracties, gaan rommelmarkten af en gaan bijvoorbeeld langs de deuren. We proberen op zoveel mogelijk verschillende manieren geld op te halen, om deze mensen te kunnen ondersteunen."

Met welk woord zou je de kerk omschrijven?

“Als ik één woord zou moeten noemen, zou dat krachtig zijn. Ik kies voor het woord krachtig om alle dingen die wij met de kerk doen. De mensen die we ondersteunen en de band die we met elkaar hebben.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡