Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voetballer Jong Ajax: “Ik ben meer met geloof bezig dan met voetbal”

30 juli 2020 · Leestijd 3 min

‘Wat was je geworden als je geen voetballer was geweest?’ Over die vraag hoeft Terrence Douglas – verdediger bij Jong Ajax – niet lang na te denken: “Pastoor!” En als je naar hem luistert, is er geen twijfel mogelijk dat dit óók perfect bij hem had gepast.

Pastoor van een kerk zijn; dat had Terrence ook wel zien zitten. De 18-jarige verdediger speelt bij Jong Ajax en is dus op weg naar de top. Daar steekt hij zijn liefde voor God niet onder stoelen of banken: “Ik houd ervan om over geloof te praten!” zegt hij in een interview met Ajax/Ziggo. Vanaf zijn zestiende verdiepte de voetballer zich meer in het geloof. “En sinds kort spreek ik me er ook echt over uit. Het geloof is alles, gewoon nummer 1. Het gaat boven alles in mijn leven. Ik ben er het meest mee bezig, meer dan voetbal eigenlijk.”

Tekst gaat verder onder foto:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Preach it!

En dat Terrence prima pastoor had kunnen worden, blijkt uit onderstaande IGTV. Hierin vertelt hij het Bijbelverhaal waarin Jezus tijdens de storm in slaap valt.
“Ik heb weleens momenten gehad in het leven dat ik ergens voor aan het bidden was en dat God niet leek te antwoorden. Dat het leek alsof het niet aankwam. Maar als ik daaraan terugdenk en het vergelijk met deze story, betekent het niet dat als God jou niet antwoordt, dat God niet bezig is in jouw leven. Af en toe is het zo dat je geloof gestretched wordt, af en toe is het zo dat je geloof over een dood punt heen moet komen om sterker te worden. (…) Als je blijft pushen, blijft bidden en Jezus blijft aanroepen, dan komt Hij uiteindelijk in jouw leven door. En uiteindelijk is Hij er al, maar is het moment dat jij Hem gaat zien pas later."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"De journey naar de overkant is misschien met veel wind, pieken en dalen, voor- en tegenspoed… Maar dat moet je er niet van weerhouden om te blijven geloven en te blijven bidden en vast te houden aan Degene die ook de wind en de golven heeft gecreëerd. Uiteindelijk is Zijn naam boven alle namen en gaan de golven liggen als Hij ze aanroept. (...) Uiteindelijk luister je naar Degene die jou gemaakt heeft. Mijn bemoediging is om te blijven bidden, te blijven geloven. Ook al lijkt je leven in elkaar te storten, of je droom in elkaar te storten. Dat is allemaal onderdeel van de reis naar de overkant, naar de belofte die God in jouw leven heeft geplaatst."

Ismaël François (19) – voetballer bij Sparta – kwam tot geloof op de EO-Jongerendag

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡