Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vijf tips: hoe overleef ik mijn schoonouders?

18 december 2019 · Leestijd 3 min

Heb jij een leuke vent of fijne chick aan de haak geslagen? Dan krijg je er gratis schoonouders bij. Drie voor de prijs van één, of zoiets. Uit BEAMs ‘fijne feestdagen’-onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de BEAM’ers met een relatie niet staat te springen om de feestdagen met schoonfamilie te combineren. Toch horen ze erbij. Hoe overleef je deze dagen? BEAM geeft tips!

Tip 1: bak een taart

Altijd een goede binnenkomer! Pols van tevoren wel even bij je nieuwe liefje waar je schoonouders van houden. Bij het type ‘ik houd van geitenwollen sokken en biologische speltwortelgembertaart’ zal een heerlijke doch calorierijke MonChou-taart met een bodem van Bastognekoeken en een extra klodder kersenvlaaivulling waarschijnlijk niet helemaal in de smaak vallen. 

Tip 2: schep op over je liefje 

Jullie gemeenschappelijke hobby: jouw vlam, hun kind. Vertel zijn of haar ouders dan ook gerust waarom je jouw wederhelft zo leuk vindt en geef je schoonmoeder er, als het even kan, een compliment bij: “Die mooie ogen/krullen/goede kledingsmaak/intelligentie/vul maar in, heeft hij/zij niet van een vreemde.” Geheid dat je punten scoort! Kijk alleen wel uit dat je niet doorslaat, anders is het niet meer geloofwaardig … 

Tip 3: observeren kun je leren

Ben jij gevallen voor de leuke grapjes van je vriend(in)? Bij je schoonfamilie thuis kom je er al snel achter waar hij of zij die humor vandaan heeft. De interactie met de rest van the family zegt veel over je partner. Door goed te observeren, leer je hem of haar dan ook meteen een stuk beter kennen. Het levert bovendien interessante gespreksstof op voor Derde Kerstdag. 

Tip 4: speel een spelletje

Altijd een heel goed idee als je de nieuwe aanwas in no-time écht wilt leren kennen. Tijdens een potje Kolonisten of Halli Galli komt ieders ware aard naar boven. Je weet meteen wie van je schoonfamilie fanatiek of coöperatief is en wie liever de drankjes bij het spelletje verzorgt. (Vergeet niet: jouw ware aard komt waarschijnlijk ook naar boven, dus zullen ze jou ook sneller doorzien.) 

Tip 5: wees jezelf

Jouw partner is op jou gevallen. Niet op je ouders. Zo is het andersom waarschijnlijk ook. Je schoonouders, ja, die krijg je er gratis bij, en met een beetje geluk kun je het met hen heel goed vinden. De grootste kans van slagen heb je als je gewoon jezelf bent. Dan vindt jouw vriend(in) je sowieso het leukst. Kan niet missen dat jouw schoonouders jou dan ook in hun hart zullen sluiten, toch? 

Heb jij geen relatie en schoonouders? Lees hier hoe je Kerst zonder vriend(in) overleeft!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡