Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Via kunst kan ik mensen over Jezus vertellen"

18 mei 2018 · Leestijd 6 min

Ongeveer 1,5 jaar geleden begon Shoshanna (23) met haar carrière tot MUAH (Make Up and Hair). Als kind was ze altijd al bezig met het opmaken van haar broertjes. Na de middelbare school wilde ze iets kunstzinnigs gaan doen en dat werd haar en make-up. “In de fashionwereld kom je veel gebroken mensen tegen. Ik wil aan ze vertellen wie Jezus is en wat voor liefde hij kan geven.”

“Na de middelbare school wilde ik iets kunstzinnigs doen. Het liefst wilde ik werken met mensen en daarmee de wereld rond kunnen gaan. Deze drie dingen vallen samen bij MUAH en daarom is make-up echt helemaal mijn ding. Creatief bezig zijn met mensen is echt mijn droom. De meeste dingen heb ik mezelf aangeleerd door veel te oefenen. Voordat ik aan de opleiding schoonheidsspecialist en de Superlooks academie begon, maakte ik al mensen op op feestjes, bruiloften en kleine fotoshoots.”

Carrière opbouwen

“Momenteel ben ik twee keer per week bezig met mensen opmaken. Het liefst zou ik het elke dag doen, maar mijn portfolio is nog niet groot genoeg om me  aan te melden bij een een agencybureau. Als ik daar binnenkom en connecties met H&M en C&A krijg dan ben ik echt heel blij. Voor mijn portfolio ben ik op Facebook  op zoek gegaan naar mensen die interessant leken om mee te werken. Met deze mensen ging ik op de set en via hun kwam ik weer in contact met nieuwe mensen zoals en model, fotograaf of stylist. Ik heb het netwerk echt van mond tot mond reclame. Ook heb ik even voor Wehkamp en Booking.com gewerkt. Bij Wehkamp was ik assistent MUAH en mocht ik modellen opmaken voor de lookbooks online. Dat vond ik echt super vet. Bij Booking.com was er een personeelsfeest voor alle collega’s ter wereld. Deze mensen mocht ik acht uur lang opmaken.”

Als je denkt dat je niet goed genoeg bent zonder make-up dan gaat er iets fout

God in mijn werk

“Ik zit veel aan mensen en dat zorgt ervoor dat ze zich snel openstellen. Hierdoor kan ik makkelijk over iets praten. Op een of andere manier gaat het vaak toch over God. Iedereen heeft weleens dat het minder in het leven loopt en het antwoord hierop is Jezus. Daar vertel ik graag over. Niemand is natuurlijk van: O ja, nu geloof ik meteen, maar hun ogen worden wel geopend. Een tijd geleden had ik een gesprek met een meisje dat in een strenge kerk had gezeten. Ze was met haar ouders van het geloof afgestapt en zou graag een keer naar mijn kerk gaan. Het is heel mooi als iemand zich dan zo opent, terwijl er zoveel naars was gebeurd in die kerk. Het was een intens gesprek. We hebben nog contact dus wie weet komt ze een keer mee naar mijn kerk.”

“Make-up is er omdat het leuk is”

“Ik geloof dat make-up er is, omdat het leuk is. Niet omdat het moet. Op het moment dat je niet je huis uit kunt gaan en denkt dat je niet goed genoeg bent, omdat je geen make-up draagt dan gaat er iets fout. De ene keer maak ik iemand helemaal anders voor die ene foto. Die foto is een soort van schilderij. Het gaat om de foto en daarna is het er weer af. Ik vind niet dat diegene er niet goed uitziet.

Met body contouring heb je dat wel. Ik probeer dan iemand te photoshoppen voordat de photoshopper alles heeft bewerkt. De persoon is dan goed genoeg, maar daar gaat het niet om. Ik ben dan kunst aan het maken en niet iemand aan het vermooien omdat er een schoonheidsideaal is. Mijn passie is niet iemand een sixpack geven via body contouring. Waar ik wel blij van word is iemand roze wenkbrauwen geven. Ik maak het als kunst. Via kunst kan ik mensen over Jezus vertellen. Mensen hebben altijd vragen aan kunstenaars en op dat moment kan ik inspelen."

Heel veel mensen voelen zich niet geliefd en dat is zo zonde

“Het is altijd belangrijk om je mooi te voelen”

_DSC8732

“Als je je mooi voelt of dat nou komt door make-up of niet, het gaat erom dat je jezelf waard vindt om je mooi te voelen. Je hebt twee redenen waarom mensen zichzelf opmaken. Een omdat ze zichzelf het waard vinden en twee omdat ze denken dat ze het niet waard zijn. Een voorbeeld hiervan is iemand die zich niet goed genoeg voelt met haar kleine borsten en vind dat ze vergroot moeten worden, omdat ze het dan pas waard is. Of je hebt iemand die vind het vervelend maar voelt zich waard om dat te veranderen. Dat is toch anders, omdat je dan kan stoppen. Je waarde hangt daar niet van af. Je bent al geliefd en waardevol, maar je gaat het vermooien. Met make-up is dat hetzelfde. Sommige denken ja niemand wil mij zien en andere denken ik wil er vandaag extra speciaal uitzien. Dat is toch wel een verschil. Het is altijd belangrijk om je mooi te voelen.”

Toekomst

“Mijn hart brand om te make-upen en haren te doen. Ik word hier heel eg blij van en geloof dat God mij talenten heeft gegeven. Hij zal geen talent geven waar je niet blij van wordt. God wil dat ik intens gelukkig ben, daardoor weet ik zeker dat dit talent van hem komt.

Met mijn werk wil ik de hele wereld over en kunst op mensen maken. Het zou mij tof lijken om diep in de wereld van de fashionweek en films te komen. Hier zijn veel gebroken mensen. Ik wil aan ze vertellen wie Jezus is en wat voor liefde hij kan geven. Heel veel mensen voelen zich niet geliefd en dat is zo zonde. Daarom is macht, veel vrienden en geld erg belangrijk in deze wereld.

Mensen denken dat ze op die manier liefde kunnen ontvangen. Jezus vervult dat in zijn geheel en dan heb je dat allemaal niet meer nodig. Hij is er voor altijd en blijft stabiel. Als ik mij heel voel dan kan ik zoveel meer voor een ander betekenen. Een blinde kan een blinde niet leiden. Als iedereen zich heel voelt, dan hoeft er geen jaloezie of boosheid te zijn. Wat de ander heeft, heeft de ander en wat jij hebt, maakt goed wat jij bent. Dit wil ik aan mensen meegeven.”

In 'Talent Stage' vertellen (aanstormende) christelijke talenten hun verhaal. Ken jij ook iemand die barst van het talent en op zijn/haar eigen manier het woord van God verspreidt? Of ben je zelf echt supergoed in dansen, zingen, acteren of ladder klimmen? Stuur een mail naar: beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡