Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verpleegkundigen bidden op het dak van een ziekenhuis voor coronapatiënten

4 april 2020 · Leestijd 3 min

Een groep verpleegsters uit het Amerikaanse Nashville hebben gebeden voor de coronapatiënten en hun families. Dat deden ze niet ín het ziekenhuis, maar er bovenop. Op de plek waar normaal gesproken de medische helikopter stond, mochten de verpleegkundigen bidden voor alle mensen die getroffen zijn door het virus. “We voelden Gods aanwezigheid in de wind,” vertelt Angela Gleaves op Facebook.

“Ik had een paar minuten tijd voor mezelf en vroeg aan de directie of ik op het dak mocht bidden. Door de extreme drukte in mijn ziekenhuis is dat nog een van de weinige plekken waar ik in stilte kan bidden. Samen met een paar collega’s heb ik gebeden voor alle coronapatiënten die - beneden ons - strijden voor hun leven. Maar ook voor de families die het zwaar hebben, omdat ze hun geliefden niet kunnen zien. We baden voor alle zorgmedewerkers wereldwijd en hun fantastische inzet in deze coronacrisis. We willen laten zien dat ze niet alleen zijn, want God is bij jullie.”

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Het was geweldig om te bidden op het dak van het ziekenhuis. Door de harde wind voelden we de aanwezigheid van God. Dat was iets heel bijzonders om mee te maken. Door de enorme drukte kunnen we niet altijd weg, maar we willen dit zeker een keer herhalen. Ik zie zo veel mensen die mondkapjes, geld of andere dingen doneren aan ziekenhuizen. Dan besef ik weer dat God werkt door al die mensen heen en dat is zo bijzonder mooi.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik blijf tegen iedereen zeggen: faith over fear - geloof boven angst- want we moeten gewoon door blijven gaan met ons leven. Ik ga zonder zorgen naar mijn werk, maar ik snap dat sommigen dat niet hebben. Ze kennen angst om zelf ziek te worden met familie en kinderen thuis. Ik probeer altijd te vertrouwen op Hem. Ik draag de juiste beschermende kleding, volg alle protocollen en bid dat we allemaal gezond mogen blijven. Laten we samen hopen en bidden dat het virus gauw verdwijnt.”

Verpleegkundige Linda zingt Jezus Overwinnaar na overlijden corona-patient: "Hij regeert." Lees haar verhaal hier!

Bron: today.com

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡