Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verliefd op je 7 jaar oudere ex-korfbaltrainer...

16 december 2017 · Leestijd 5 min

Hij is 27. Zij net 20. Hij was haar korfbaltrainer. Nu korfballen ze in hetzelfde team. En zijn ze ook nog een stelletje. “We hebben onze relatie aan het begin expres een beetje stilgehouden.”

Elseline is net zestien als ze in de B1 terechtkomt en Maikel haar korfbaltrainer wordt. “Nee, het was geen liefde op het eerste gezicht! Dat was geen optie, omdat ik haar trainer was”, vertelt Maikel. Drie jaar later staan de twee op een familiedag van de club. Elseline: “Er was een barbecue en ik stond gezellig met teamgenootjes te kletsen.” Maikel: “Ik ving wat dingen op uit haar gesprek en reageerde daarop. We raakten aan de praat en ineens stonden we een tijdje te ouwehoeren. Dat was het begin.”

En toen begon het daten?

Elseline: “Ja, dat hebben we heel lang volgehouden zonder het officieel te maken. Ik was bang voor de reacties, wat gaan anderen hiervan denken? Maikel was toch mijn trainer geweest en hij trainde inmiddels mijn broertje. Hij is zeven jaar ouder dan ik, al is dat voor ons nooit echt een ding geweest. Op een gegeven moment heb ik een knop omgezet: ik maak mijn eigen keuze en maak mij minder druk om wat anderen daarvan vinden. Toen het eenmaal aan was, heeft het nog lang geduurd voordat Maikel bij mij thuis over de vloer kwam. Ik vond het best lastig tegenover mijn ouders. Niet om het leeftijdsverschil, maar omdat ik net uit een lange relatie kwam. Mijn ouders vonden dat het te snel ging. Geloof speelde ook een rol. Ik ga wekelijks naar de kerk, Maikel niet.”

Hoe hebben jullie het verteld op het korfbalveld?

Maikel: “Dat is een beetje vanzelf gegaan. Mensen van de club kwamen ons soms samen tegen. Ik heb wel een paar keer een verbaasde vraag gekregen: ‘Huh, loop jij met Elseline?’ Ik ben nooit bang geweest voor de reacties. Ik heb mezelf vaak onder anderen gesteld. De laatste jaren besef ik dat mijn eigen geluk voorop staat, pas dan kan ik anderen gelukkig maken. Het belangrijkste is dat onze dierbaren ons accepteren. Vrienden van mij vonden Elseline gelijk leuk. Afgelopen jaar heb ik het team van Elseline weer getraind. Ik trek haar niet voor, want als het om korfbal gaat ben ik daarop gericht.”

Ik benadruk vaak dat hij tegen de dertig aanhikt

Zijn er momenten dat jullie leeftijdsverschil wél een ding is?

Elseline: “Eigenlijk niet. Het voordeel is dat ik stageloop, dus we redelijk hetzelfde ritme hebben. Mijn stage is ook nog eens verhuisd naar dezelfde straat als Maikels werk. We kunnen elkaar daarom best vaak zien. Het enige verschil is dat ik ’s avonds en in het weekend soms met mijn studie bezig ben en verslagen moet maken. Misschien wil ik hierna nog wel doorstuderen.”
Maikel: “Vrienden van mij hebben al een kind en zitten dus in een hele andere fase. Maar zo ver zijn wij nog niet en dat vind ik helemaal niet erg. Daarnaast maken we maken soms grappen over elkaars leeftijd. Afgelopen zaterdag werd Elseline 20 jaar. Toen wreef ik er even in dat ze tiener-af is en nooit meer de ‘tig’ uitkomt.”
Elseline: “En ik benadruk vaak dat hij tegen de dertig aanhikt.”

En hoe zit dat met jullie geloof?

Elseline: “Ik ga wekelijks naar de kerk, naar een club van de kerk, zing in de jeugddiensten en dit jaar volg ik belijdeniscatechisatie. Maikel gaat niet naar de kerk. Ik probeer hem regelmatig mee te krijgen.”
Maikel: “Ik ben gedoopt en gelovig opgevoed. Als kind ging ik niet vaak naar de kerk, maar toen mijn ouders waren gescheiden besloot mijn moeder zeer regelmatig te gaan. Ik ging ook elke keer met haar mee. Toen ik wat ouder werd, sliep ik op zondag vaak uit na een avondje stappen. Uiteindelijk heb ik bewust de keuze gemaakt om niet naar de kerk te gaan. Dit betekent niet dat ik helemaal niet geloof, maar de kerk heeft voor mij niet echt meerwaarde. Ik stimuleer Elseline wel om te blijven gaan, zelf ben ik ook een paar keer met haar mee geweest.”
Elseline: “Dat vind ik soms best lastig, omdat we dit stuk dus niet met elkaar delen. Aan de andere kant vraagt Maikel bijvoorbeeld wel hoe mijn avond was als ik naar belijdeniscatechisatie ben geweest. Hij is wel geïnteresseerd.”

Hoe zien jullie de toekomst?

Maikel: “Wij willen ooit gaan samenwonen en later ook trouwen. Doordat mijn ouders zijn gescheiden, weet ik in ieder geval hoe het niet moet.”
Elseline: “Op welke termijn, dat weten we nog niet. Dat is nu ook nog niet aan de orde.”
Maikel: “Daar heb ik geen moeite mee. Als het maar voor mijn vijftigste is.”

Heb jij een mooi, ontroerend of hilarisch verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 06-83673700. Vinden we tof!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡