Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verliefd op een huisgenoot: ''Ik was altijd fel tegen relaties binnen een huis''

24 december 2016 · Leestijd 5 min

Het zal je maar gebeuren: verliefd worden op een huisgenoot. Willem en Carlien kwamen er na een paar maanden bij elkaar in huis wonen achter dat ze toch meer voor elkaar voelden dan ze eerst toe wilden geven. Inmiddels hebben ze alweer een paar maanden een relatie. Hoe hebben ze dat volgehouden? En hoe is de vonk overgesprongen?

Willem: ''Een paar weken nadat ik bij Carlien in huis was komen wonen, vond ik haar al een interessante dame. Maar ze was een huisgenoot, dus ik Ik kwam helemaal niet hier wonen met de intentie om te daten, al helemaal niet met een huisgenoot.’’ Carlien: ''Ik vond hem altijd al grappig, sociaal en gewoon een leuke jongen. In september kwam hij in hetzelfde huis wonen, pas in maart ontstond de gedachte dat het weleens een leuke jongen voor míj zou kunnen zijn. Ik was eerst altijd fel tegen relaties binnen een huis.’’ En toch zitten jullie hier nu! Hoe is de vonk overgesprongen?
Carlien: ''Vorig schooljaar gingen we beide naar het Gala Dating Feest van de studentenvereniging. Dat was voor mij het moment dat de vonk oversprong. Na dat feest grapten we namelijk dat we wel samen naar het gala konden gaan. Toen bedacht ik me: ‘’Ja maar, eigenlijk zou ik dat wel heel leuk vinden.’’ Willem: ''In de tijd daarna gingen we heel veel theetjes drinken bij elkaar op de kamer. Tot best wel laat. Soms ging ik dan ’s avonds terug naar mijn kamer en kwam ik een huisgenoot tegen. Ik denk dat sommige het toen wel een beetje doorkregen. Carlien: ''Het was eigenlijk wel fijn, want theetjes drinken kun je ook doen als vrienden. Dat bleef ik tegen mezelf zeggen.’’ Willem: ''Daar kwam verandering in na onze eerste kus. Ik weet nog dat het eerste wat ik na die kus dacht: oh, oh. Ik heb een huisgenoot gezoend. Nu is het echt. In tegenstelling tot Carlien was bij mij bij het Gala Dating Feest de vonk nog niet overgesprongen. Ik ontkende vrij lang dat ik Carlien leuk vond, ik moest er lang over nadenken of het leuk genoeg was om dit te proberen. Maar op een gegeven moment ontdekte ik: shit, ik vind haar echt leuk genoeg.’’ Carlien: ''Daarna zijn we welgeteld op één date geweest, haha. Maar goed, daten doe je om elkaar te leren kennen en wij kenden elkaar al. Dat is het voordeel van een relatie krijgen als huisgenoten. Ik weet nog dat ik op onze date best zenuwachtig was. Het was de eerste keer dat we met zijn tweeën de deur uit gingen. Het voelde officieel, in tegenstelling tot alle theetjes die we samen dronken. We lieten aan de wereld zien dat wij ‘iets’ waren. Hoe is het om een relatie met een huisgenoot te hebben?
Willem: ''We waren niet het eerste stel dat ontstond in ons huis! Haha, dat was wel relaxed. De eerste shock hadden de andere huisgenoten dus wel gehad. Carlien: ''We zijn heel bewust bezig geweest met de vraag hoe je als huisgenoten een relatie hebt. We liepen in het begin ertegenaan dat het lastig was wanneer je elkaar nu ziet en wanneer je elkaar de ruimte geeft.’’ Willem vult aan: ''Vrij vlot nadat we een relatie kregen, moest ik opeens veel meer naar school. Ik had minder vrije tijd dan daarvoor. Onze deuren waren schuin tegenover elkaar. Je loopt heel makkelijk binnen. Aan de ene kant is dat heel relaxed, aan de andere kant moesten we ontdekken hoe we dat vorm gingen geven. Toen kwam ik met het idee om vaste dagen in te stellen om ‘af te spreken’. ’’ Carlien, jij bent na twee maanden verkering verhuisd. Kwam dat door jullie relatie?
Carlien: ''Nee! Al voordat wij een relatie kregen, wilde ik verhuizen. Het is hooguit iets sneller gegaan hierdoor.’’ Willem: ''Ik wilde niet dat Carlien zou verhuizen vanwege mij. Dat hebben we ook goed overlegd.’’ Nu hebben jullie een soort lange afstandsrelatie, vergeleken met eerst. Merken jullie veel verschil met eerst?
Willem: ''Het bevalt heel goed dat we nu niet meer in hetzelfde huis wonen. Dat is beter voor een relatie, het is een gezondere basis. Normaler. Al had ik in het begin wel dat ik ‘Slaap lekker’ wilde komen zeggen en dan –ahhhh-, was ze er niet. Het voelde in de periode dat we huisgenoten waren niet alsof we samenwoonden, helemaal niet. We hadden beide onze eigen kamer. Daardoor hadden we de gelegenheid om ons terug te trekken. We zitten nu hooguit niet meer op elkaars lip.’’ Carlien: ''Ik woon nu op vijf minuten loopafstand, dus we hebben alsnog niks te klagen, vergeleken met veel andere stellen. Maar vroeger hoefden we nooit af te spreken en hoefde ik nooit door de kou om hem te zien, haha!’’

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡