Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verliefd door de EO-Jongerendag: "We raakten aan de praat in de bus"

13 mei 2018 · Leestijd 5 min

Lachen, liedjes zingen en enthousiast napraten. De sfeer zit er, in de bus op de terugweg van de EO-Jongerendag 2015, goed in. Daar raken Emerson (22) en Margo (18) met elkaar aan de praat. Het begin van hun sprookje.

EO-Jongerendag bus

“We waren op weg naar huis vanaf de EO-Jongerendag”, vertelt Margo. “We zongen gekke liedjes als Een potje met vet. De bus zat vol met jongeren, supergezellig.” Zo raakten mensen uit twee verschillende vriendengroepen met elkaar aan de praat. “Dat was zo leuk, dat we nummers uitwisselden”, vult Emerson aan. “Het duurde niet lang totdat we afspraken om met de hele groep te Skypen, maar Margo was niet heel lang bij het gesprek.”

WhatsApp

Dat was geen reden om stil te vallen. Emerson had de foto van Margo al bekeken en geconcludeerd dat hij haar aantrekkelijk vond. “Het leek me wel een goed idee om met zijn tweetjes verder te appen.” Dat vond Margo leuk. “Ik had al aan mijn moeder verteld dat we contact hadden met een groep van de EO-Jongerendag. Ze zei nog: ‘Misschien zit er wel een leuke jongen bij.’ Dat ontkende ik meteen, haha. Emerson en ik spraken elkaar veel, over van alles en nog wat.” De vonk sloeg al voor de eerste date over. Margo: “Mijn ouders hadden al door dat ik verliefd was, terwijl ik het zelf nog niet in de gaten had.”

De eerste kus was een beetje ongemakkelijk

First date

Verliefd_op_de_EO-Jongerendag3

Emerson stelde voor om af te spreken en in juni was het eindelijk zover. Emerson: “Ik reisde vanuit mijn woonplaats Rijsburg naar Zeeland en ontmoette Margo’s ouders. We mochten de auto lenen en reden naar een strandje, waar we hebben gewandeld. ’s Avonds hebben we met haar ouders gebarbecued. Ik was stapelverliefd. Haar haar, haar ogen … Margo is lief en spontaan. Het voelde meteen heel goed.” Margo glundert: “Ik val op buitenlandse jongens. Emerson komt uit Brazilië. Hij is vrolijk, zit nooit stil. We doen veel sportieve dingen samen, zoals wandelen en snowboarden. We gaan er vaak op uit.”

First kiss

Een maand later hadden de twee weer een date. Emerson: “We wandelden door het bos en gingen even op een bankje zitten. We bespraken dat we het allebei zo leuk hadden en ik pestte haar een beetje. Toen vroeg ik of Margo mijn vriendinnetje wilde zijn.” Daarop volgde hun eerste kus. Een moment dat Margo zich nog goed kan herinneren: “De kus was een beetje ongemakkelijk, het was spannend en we waren nog een beetje zoekende. Het was ook een bevestiging: het was nu écht!”

Ergernisjes

Inmiddels zijn de tortelduifjes drie jaar samen en nog altijd dol op elkaar. De afstand is tegenwoordig minder groot: een half uur reizen. Margo is verhuisd naar Rotterdam, waar ze voor haar studie fotografie op kamers woont. Elk weekend zijn Emerson en Margo samen. Een klein ergernisje hier en daar is dan niet te voorkomen. “Hij vindt het leuk om mij te kietelen. Daar kan ik niet tegen.” Emerson lacht. “Zij is vaak druk. Ik ook wel hoor, maar niet zo extreem.” Margo: “Ik heb ADD, dus kan behoorlijk klieren. Als een van ons chagrijnig is, is dat wel jammer, omdat we alleen het weekend samen hebben.”

Ik voelde dat ik op het randje zat, alsof mijn lichaam al zei: het is goed zo.

Astma-aanval

Hun geloof is door de jaren heen alleen maar sterker geworden. Zeker vorig jaar, toen Margo een astma-aanval kreeg. “Emerson en ik waren voor vakantiewerk in Duitsland. We werkten op een vakantiepark. Terwijl ik bezig was, raakte ik in ademnood. Ik werd spierwit en zakte in elkaar.” Emerson werd erbij gehaald. “Ik was ergens anders bezig”, vertelt hij. “Ineens zag ik dat iemand in een auto werd gezet. Er klonk geschreeuw. Toen ik nog eens goed keek, zag ik dat die persoon Margo was. Ik schrok me kapot, sprong ook in de auto. Het was een lange rit: wat zou er gaan gebeuren; komt dit goed of wordt het erger?”

Margo: “Het was heel heftig. Ik voelde dat ik op het randje zat, alsof mijn lichaam al zei: het is goed zo.” In het ziekenhuis werden onderzoeken gedaan en moest het stel een paar uur wachten. “Het is goed gekomen, al ben ik nog niet helemaal de oude. Ik heb minder energie, maar ben dankbaar dat ik er nog ben. Mijn geloof is er sterker door geworden.”

De EO-Jongerendag = traditie

Verliefd_op_de_EO-Jongerendag

“We willen graag gaan samenwonen, trouwen, kinderen krijgen: huisje, boompje, beestje”, zegt Margo. Emerson knikt instemmend: “We willen in Delft gaan wonen. Dan zitten we niet al te ver bij onze families vandaan en het is een leuke stad. Volgend jaar gaan we serieus kijken.” De vonk sloeg over op de EO-Jongerendag en dus gaan Emerson en Margo daar elk jaar naartoe. Niet alleen om hun geloof, maar ook om de liefde te vieren. “We hebben de tickets alweer besteld, de EO-Jongerendag is traditie!”

BEAM is op een missie! We willen heel jong Nederland Gods licht laten ervaren. En dat kunnen we niet alleen, maar met zoveel mogelijk lichtjes (BEAM-leden). Samen met jou gaan we van 21 juni tot en met 28 juni aan de slag om zoveel mogelijk nieuwe leden te werven. Doe je mee? Hoe meer leden je werft, hoe groter de beloning. Bij elk geworven lid krijg je sws een prijs! Lees hier hoe dat werkt :)

BEELD: GOEDFOLK

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡