Ga naar submenu Ga naar zoekveld

VEG Maranatha in Hendrik Ido Ambacht | “De mensen staan echt voor me klaar”

19 januari 2019 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of geniet jij van de rust, zit je gezellig met je familie en vrienden in de kerkbanken en legt de koster fluitend de collectezakken klaar? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze week vertelt Merel (16) over de Maranathakerk in Hendrik Ido Ambacht.

Info:

Ontstaan:
 Tijdens de tweede wereldoorlog waren er verschillende evangelisatie-samenkomsten. Dit was het begin van De Maranathakerk. Officieel ontstond deze in 1949. 

Dienst: Elke zondag om 09.45 

Adres: P.C. Hooftsingel 73, 3341 TC Hendrik Ido Ambacht

Ha Merel! Hoe ben je in VEG Maranatha in Hendrik Ido Ambacht terecht gekomen?

“Via een vriendin eigenlijk! We moesten een dag samen werken en toen vroeg ze opeens aan mij: “Ga je mee op kerkkamp?” Zelf zat ik in een andere kerk, maar ik wilde wel heel graag mee. Dat mocht ook van mijn ouders, dus ik zou mee gaan. Maar toen kwam de volgende vraag: “Waarom ga je niet vanavond gelijk mee naar de jeugdgroep? Dan kan je de jongeren vast leren kennen.” En zo ging het! Eigenlijk ben ik daarna niet meer weggegaan. Dus nu sta ik elke zondag eerder op dan mijn ouders en ga ik in mijn eentje naar de kerk. Mijn ouders zeiden: “We geloven in dezelfde God en dit is jouw manier om dat te uiten.”

Wow, dus dan ga je alleen naar de kerk?

“Als ik deze kerk in één woord moet omschrijven, dan zou ik ‘open’ zeggen. Iedereen is hartstikke welkom en je wordt warm ontvangen. Voor de dienst praat iedereen met elkaar en na de dienst wensen anderen me nog een fijn weekend. Er hangt een gezellige sfeer, alsof het een grote familie is. Zo alleen ben ik dus niet!”

Is er ook iets voor jongeren geregeld?

“Ja! Elke twee weken hebben we een jongerenclub: Impact. Dan spelen we spelletjes of hebben we Bijbelstudie. Met deze club gaan we ook op kamp, naar de EO-Jongerendag en Opwekking. En we vieren Kerst samen! We hebben ook jongerendiensten. Maar eigenlijk vind ik dat eerder een mini-festival dan een kerkdienst.”

Zou je voor de rest van je leven in de Maranathakerk blijven?

“Ja, ik denk het wel. Het is een plek waar ik me echt veilig voel. De mensen helpen als je het nodig hebt en ze staan echt voor je klaar. Vooral de jeugdleiders. Als zij merken dat het niet goed met je gaat, dan grijpen ze in. Ze zeggen niet: “Nou he, tot over twee weken”, maar gaan aan de slag met jou en het probleem.”

Waarom raad je deze kerk bij andere jongeren aan?

“Ik merk dat jongeren in mijn regio niet meer naar de kerk gaan. Ze vinden de kerken hier te zwaar en ouderwets. Daarom is de Maranatha een mooi alternatief. Het is een kerk die vrijer voelt dan de rest van de omeving. Het draait hier niet om ‘je moet dit of dat’, maar ‘Jezus zou graag willen dat...’. Dat is een vette gedachte!”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡