Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Veelbesproken ‘The Passion of the Christ’ krijgt een vervolg...

1 maart 2018 · Leestijd 2 min

De komst van het vervolg op de meest succesvolle christelijke film aller tijden is een stap dichterbij gekomen. Acteur Jim Caviezel, die in 2004 in The Passion of the Christ de rol van Jezus op zich nam, heeft bevestigd voor een tweede keer deze rol te gaan spelen. Mel Gibson zal ook opnieuw in de regisseursstoel plaatsnemen. In 2016 kondigde Gibson zijn plannen voor een vervolg al aan. De film zou de titel Resurrection (Opstanding) krijgen en speelt af rond de Opstanding.

Toch blijft nog veel onduidelijk. Waar zal de film precies over gaan? Veel staat er niet in de Bijbel over wat er gebeurde tussen de kruisiging en de Opstanding. Het verhaal van The Passion of the Christ is daarentegen, op een paar vreemde artistieke keuzes na, letterlijk in het Nieuwe Testament terug te vinden. Dit vroeg presentator Stephen Colbert zich ook hardop af toen Mel Gibson bij hem te gast was in zijn talkshow The Late Show. “Wie moet de schurk worden? Ongelovige Thomas?” “Nee” reageerde Gibson. “Er zijn wel schurken, maar die bevinden zich in een andere wereld.”

Resurrection zou dan ook geen verfilming van de belangrijkste gebeurtenissen uit het Nieuwe Testament moeten worden. De aandacht zou liggen op wat zich in de bovennatuurlijke wereld afspeelde gedurende de drie dagen tussen de kruisiging en de Opstanding. Caviezel is in ieder geval enthousiast. Volgens hem is Gibson van plan de grootste film in de geschiedenis te maken. Hoe Gibsons voorstelling van de overwinning op de hel er in hemelsnaam (ha-ha) uit gaat zien, is nog even afwachten. Resurrection wordt namelijk pas over twee jaar in de bioscoop verwacht.

Mel Gibson over 'The Ressurection'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Jort

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡