Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van stille moeder tot panische vriendin: alle soorten WhatsAppers op een rij

27 maart 2018 · Leestijd 3 min

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond. Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

De één appt je een ellenlang verhaal met daarin veertien vragen verwerkt. De ander stuurt je een ongetwijfeld goed bedoelde, maar zeer kwetsende ‘ok’ wanneer je net je levensverhaal hebt verkondigd. Van ‘de stille moeder’ tot ‘de panische vriendin’, we hebben ze allemaal in onze lijst staan. Onder welke apper schaar jij je?

1. De stille moeder

De_stille_moeder_whatsapp

Het heeft die arme vrouw al zoveel moeite gekost om WhatsApp überhaupt uit te vinden. Het opsporen van haar leesbril is al een enorme taak, laat staan dat ze ook nog een uitgebreid antwoord moet sturen. Weet zij veel dat dit onaardig over kan komen. Onthoud maar goed: de ‘ok’ van je moeder zit boordevol liefde.

2. De verwarde bejaarde

De_verwarde_berjaarde_whtasapp

Bij deze ietwat slome apper moet je vooral niet te snel gaan. Ze wil wel graag horen hoe je week was, maar ze weet niet precies hoe emoji’s werken.

3. De panische vriendin

De_panische_vriendin_whatsapp

Een echte emotie-apper. Ze denkt niet al te lang na over haar appjes, dit resulteert in een moeilijk te ontcijferen verhaal. Het lijkt alsof ze continu in een scheur ligt, hoewel dit waarschijnlijk niet het geval is. Houd er rekening mee dat deze apper je iets vertelt waar je heel nieuwschierig van wordt, en vervolgens een uur niks van zich laat horen.

4. De egoïstische vader

De_egoi__stische_vader_whatsapp

Een bekend fenomeen, je vader negeert je, totdat hij iets van je nodig heeft. Onder het mom van ‘we zien elkaar vrijdag weer, dus we hoeven verder geen contact te hebben’.

5. De verloren vriend

De_verloren_vriend_whatsapp

Eén bericht, duizend woorden, zestien vragen. Bij het zien van deze apper word je meteen al moe. Een typisch gevalletje van ‘niet openen’, eerst nog even nadenken over een goeie smoes waarom je helaas wéér niet met hem kan chillen.

6. De eeuwige typer

De_eeuwige_typer_whatsapp

Deze apper bezorgt je vooral een hartaanval wanneer je een serieuze vraag stelt. What's taking them so long?!

7. De opsplitser

De_opsplitser_whatsapp

Waarom een verhaal in één keer typen, als het ook in tien verschillende berichtjes kan? Bereid je voor op een tril-aanval op je telefoon!

8. De 'hey'-er

De_heyer_whatsapp

Deze persoon wil niet echt een gesprek met je aanknopen, maar vooral even laten weten dat hij nog leeft. Verder blijven de gesprekken vaak nogal oppervlakkig of bestaan ze überhaupt niet.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡