Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van dit lied wordt de wereld een stukje mooier

25 augustus 2017 · Leestijd 2 min

In de rubriek "Weekend ze al?" tipt BEAM jou het beste boek, de tofste film en het lekkerste album om je weekend mee door te komen! We willen jou regelmatig laten meegenieten van de favorietjes van de redactie! Deze week Declan McKenna, De Verwarde Cavia en The Fundamentals of Caring!

Muziek: Declan McKenna – What Do You Think About The Car?

Hij is achttien (!) en heeft net zijn eerste album uitgebracht. Daarop staan niet alleen lekkere indiepopliedjes, maar als je goed naar zijn teksten luistert, hoor je dat hij over het leven nadenkt. Hij gaat geen onderwerp uit de weg. Zo zingt hij over transgenders en zelfmoord. Waarom? Hij wil de wereld een stukje mooier maken.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Boek: Paulien Cornelisse – De Verwarde Cavia

afbeelding

Het klinkt absurd, maar geloof me als ik je vertel dat het boek over een cavia die op kantoor werkt, echt een aanrader is. Caaf studeerde Communicatie en haar collega’s zijn gewone mensen. Tijdens haar werkdagen googeld ze het liefst op enge ziektes. Daarbij is ze gek op warme chocolademelk, ergert ze zich aan de grappen over haar vacht, heeft ze last van harde poep en is ze een van de weinigen die rekening houdt met de telefoonangst van Harm-Jan van IT.  

Film: The Fundamentals of Caring

Heb je een abonnement op Netflix? Dan moet je deze film zien! The Fundamentals of Caring is de perfecte combi tussen een comedy en een dramafilm. Het verhaal over de getraumatiseerde Ben, die zijn eigen leven ontvlucht en gaat zorgen voor de zieke jongen Trevor komt binnen, maar zorgt door de droge grapjes ook regelmatig voor een lach op je gezicht. Samen gaan ze, omdat dat Trevors grote droom is, een roadtrip maken. 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡