Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van de Urker visafslag tot Studio 22

10 december 2016 · Leestijd 3 min

De tegenstelling had niet groter kunnen zijn: een zangeres van Urk tegenover de winnares van talentenjacht Idols. Toch blijken Willemijn de Munnik en Nina den Hartog meer gemeen te hebben dan gedacht.

Willemijn

(1996) werd op haar vijfde lid van kinderkoor ‘Klein maar Dapper’. Had een jaar later haar eerste solo-optreden ni de Urker Visafslag, op het Hemelvaartsconcert. Werd vooral bekend als het meisje dat in Urker kederdracht naast het orgel psalmen zong. Maakt nu vooral christelijke cd’s en zingt regematig mee met Nederland Zingt. Nina (1998) begon met zingen in de kerk. Afgelopen jaar won zij de muzikale talentenjacht Idols van Kimberley Fransens. Ze bracht de singles Bodies in the Sun en Go Out uit.

Niet alles uitgehaald

In een interview in het spiksplinternieuwe weekblad van Dag6, vertelt Nina dat ze nu wel een contract heeft, maar geen werk. “Ik heb enorm genoten van Idols. Maar ik hoopte dat ik nu meer met muziek bezig zou kunnen zijn. Niet dat ik dacht: als ik Idols win, ben ik er voor de rest van mijn leven. Maar achteraf bezien heb ik er tijdens de wedstrijd misschien niet alles uitgehaald wat erin zit. Ik ben bijvoorbeeld best steady geweest qua stijl en heb niet zoveel uitgeprobeerd. Soms denk ik zelfs: misschien was ik niet de goede persoon om te winnen.”

Zangeres Willemijn de Munnik (die bekend werd als ‘Willemijn van Urk’, een meisje dat in Urker klederdracht psalmen zong) geeft aan dat ze voorlopig nog christelijke muziek blijft zingen. “Ook al begrijp ik Nina’s keuze om mee te doen aan Idols heel goed, zelf zou ik het denk ik niet aangedurfd hebben. Mensen zouden een ander beeld van me krijgen en gaan vragen hoe ik het kan rijmen met mijn christen-zijn.”

What to do?

Willemijn koos er een aantal jaar geleden na een traject van de Evangelische Hogeschool voor om de PABO te gaan doen aan de Driestar Hogeschool in Gouda. “Naast zingen heeft het onderwijs mijn passie.”

Wat Nina gaat doen, weet ze nog niet. “Ik heb er nu voor gekozen een tussenjaar te gaan doen, eerder had ik dat ook al gedaan. Toen ik meedeed aan Idols, was ik daar fulltime mee bezig en vond ik dat fantastisch. Na de finale ging dat zo door. Maar wat ik nu echt wil, ben ik nog niet over uit.”

Het complete interview staat in het nieuwe weekkblad van Dag6. Wil je meer lezen? Vraag een gratis proefexemplaar aan via de app. Download via http://wijzijn.dag6.nl.

Tekst: Tirza van der Graaf
Beeld: GoedFolk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡