Ga naar submenu Ga naar zoekveld

UNITED013 in Tilburg | "De drempel van een club is hopelijk lager dan die van een kerk"

3 februari 2018 · Leestijd 4 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Ruud over een nieuw initiatief in Tilburg: UNITED013.

UNITED013

Ontstaan: In Tilburg is er (naast een aantal christelijke studentenverenigingen) voor christelijke jongeren niet veel te beleven. Ruud wil hier iets aan doen en vroeg kerken in regio Tilburg hierbij te helpen. Bijna 10 kerken gingen met elkaar om tafel en morgen (zondag 4 februari) is de eerste dienst van UNITED013!
Doel: UNITED013 wil graag niet-christelijke jongeren aanspreken en kiest er daarom voor diensten te houden in een club in plaats van een klassiek kerkgebouw. Daarnaast richt UNITED013 zich ook op christelijke jongeren die wat afwisseling willen of zich niet thuis voelen in hun eigen kerk. Waar de naam vandaan komt? Verschillende kerken in regio Tilburg (013) hebben zich verenigd voor dit project, vandaar UNITED013.  
Diensten: De eerste dienst is zondag 4 februari om 19.00 uur. Later zal bekend worden wanneer de volgende dienst plaatsvindt.
Adres: Club Smederij. Burgemeester Brokxlaan 8-84, Tilburg. (4 minuten lopen vanaf station Tilburg).

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het vragenvuur aan UNITED013

Foto_van_dienst_UNITED013_in_Tilburg

Ruud, waarom Tilburg?
"Ik woon hier en ga hier zelf naar de kerk, maar merk al jaren dat er niet veel te doen is voor christelijke jongeren. Toen ik het idee van een jongerendienst bij verschillende kerken opperde, was er direct veel enthousiasme. Waarom er zo weinig christenen in Tilburg zijn, weet ik niet. Ik weet wel dat er veel jongeren zijn die katholieke roots hebben, maar hier niets meer mee doen. Ik hoop dat UNITED013 ze inspireert weer met God bezig te gaan."

Wat gaat er tijdens de dienst gebeuren?
"Allereerst is er vette muziek. We hebben een band samengesteld met studenten van de Rockacademie in Tilburg. Lekker worshippen dus, met onderstaande afspeellijst kan je vast oefenen, die nummers gaan we zingen. Er komt een spreker, we hebben gebedsteams (gebed aanvragen kan ook via WhatsApp) en we zitten in een club, dus een afterparty met een DJ, hapjes en drankjes staan ook op het programma."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Spanning

Wanneer kijk jij zondagavond met een goed gevoel terug?
"Ik hoop dat er jongeren zijn die door deze dienst een relatie met God beginnen of ontdekken dat dit weleens iets voor hen zou kunnen zijn, want de drempel van een club is hopelijk veel lager dan de drempel van een klassiek kerkgebouw. Daarnaast kan het ook zijn dat jongeren in hun eigen kerk het gevoel hebben dat er niets voor hen te doen is. Ik hoop dat die jongeren bij UNITED013 kunnen opladen."

Druk met de voorbereidingen?
"Ja, er zijn gelukkig veel mensen die helpen. Ik trek de kar en zit ook in de band. We hopen veel jongeren te zien zondag!" 

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡