Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rapper Typhoon open over zijn depressie: "Het was alsof ik al dood was"

14 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Eerlijk toegeven aan depressie en burn-out – dat is kwetsbaar. En spannend. Toch geeft het super veel lucht om dit (tegenover jezelf of anderen) te erkennen. Om dat erkennen makkelijker te maken is het deze week de #openup-week. Laat de wereld horen hoe je je écht voelt. Ook bekende Nederlanders, zoals rapper Typhoon, deelden hun verhaal. Lees hier hoe Typhoon zijn depressie heeft ervaren.

Typhoon heeft twee burn-outs gehad en periodes van depressie gekend, waarbij hij ook suïcidale gedachtes had. “Het is bij mij zo ijzig koud en donker geweest, dat ik daar nooit meer wil zijn. Het was alsof ik al dood was.”

Hij voelde zich ontheemd en het lukte hem niet om goede vriendschappen op te bouwen. “Ik wist niet wat het betekende om echt mijn hart te openen, omdat ik me nooit veilig genoeg heb gevoeld voor dat. En toen ik zo diep gevallen was, was de enige plek waar ik nog naartoe kon, God. ‘God SOS!’ schreef ik op. Die overgave gaf me ineens een soort van warmte.”

Het gaat nu beter met Typhoon: “Eigenlijk bijna dagelijks besef ik nu ‘het is gelukt’. Ik noem dit leven nu ook wel een soort van bonus. Ik had er ook niet meer kunnen zijn, dus laat me genieten van de liefde. Laat me genieten van de stomme, kleine, burgerlijke dingen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voel je uitgedaagd om, net als Typhoon, te vertellen hoe het écht met je gaat!! Vind jij het soms lastig om te bepalen hoe je je echt voelt? Doe dan nu de buientest.

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡