Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prachtige getuigenis van Typhoon bij DWDD: "Ik zond God een S.O.S."

24 februari 2020 · Leestijd 2 min

Glenn de Randamie, ook wel bekend als Typhoon, belandde na zijn zeer succesvolle album ‘Loba da Basi’ in een zware burn-out. In de De Wereld Draait Door (DWDD) vertelt Glenn over die donkere tijd en hoe hij God om hulp vroeg. "Plots hoorde ik een stem."

"Ik denk dat ik ver in het rood zat", vertelt Typhoon aan tafel bij DWDD over het diepste punt van zijn burn-out. "Op een gegeven moment ging ik met twee vrienden naar de Zwitserse bergen en daar - ik heb al vaker de gedachte gehad: 'Het hoeft niet meer' - werd het plots helemaal stil, donker en ijzig zwart. Daar schrok ik zo van, dat ik in mijn boekje heb geschreven: God, S.O.S.. Toen hoorde ik daadwerkelijk een stem en dat was voor mij wel echt een redding. De stem was zo licht en zo zalvend in vergelijking met de plek waar ik geestelijk zat, dat had ik zelf niet kunnen verzinnen. Het was de stem van God. Hij zei dat ik goed was zoals ik was, dat ik volledig was. Dat is het begin van mijn herstel geweest."

Opnieuw gedoopt

"Iets later, toen ik opnieuw gedoopt was, kreeg ik de boodschap: 'Ik heb allang voor jou gekozen, al ver voordat je in je moeders baarmoeder zat.', gaat Typhoon verder over zijn keus voor God. "De doop gebeurde thuis, door een bevriende predikante. Iedereen zoekt naar antwoorden. Ik kom uit een protestants-christelijk gezin en het was niet alsof ik God niet kende, maar het was voor mij altijd meer spiritueel dan de God uit de Bijbel, zoals ik het thuis had meegekregen. Maar telkens als ik iets las, kwam de naam God weer terug. Dat werd wel irritant, haha. Ik ben op zoek naar iets anders, maar daar heb je Hem weer. De keuze voor God, voor liefde, heb ik nooit zo bewust gemaakt als na mijn burn-out."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡